Πολιτική

Οικονόμου: Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τους κανόνες και το Διεθνές Δίκαιο

Οικονόμου: Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τους κανόνες και το Διεθνές Δίκαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε μια σειρά θεμάτων όπως η τουρκική προκλητικότητα, οι εκλογές και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε μια σειρά θεμάτων όπως η τουρκική προκλητικότητα, οι εκλογές και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στο Open επεσήμανε ότι «η Τουρκία βρίσκεται, εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε μία τροχιά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της Ιστορίας, των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, με όλους τους τρόπους. Με ρητορική προκλητική, με ανυπόστατους ισχυρισμούς, επιμένει σ’ αυτή την τακτική, η οποία αναδεικνύεται στην πραγματικότητα πόσο αδιέξοδη είναι».

“Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα. Οφείλει να μετρά σωστά τις εξελίξεις, να ζυγίζει σωστά τις αντιδράσεις της απέναντι πλευράς, τη διαρκή και κλιμακούμενη προκλητικότητα σε επίπεδο ρητορικής, να παρατηρεί τι γίνεται στο πεδίο. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε κατά νου ότι απέναντί μας έχουμε μια δύναμη που μας απειλεί διαρκώς, που έχει ανοιχτό casus belli έναντι της χώρας, που συμπεριφέρεται με τρόπο, που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ισχυρή αυτοπεποίθηση, η οποία δεν στηρίζεται στα λόγια” σημείωσε.

Για τις εκλογές

Αναφορικά με την προοπτική των εκλογών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία δεν θα χρειαστεί κανένα άλλο πολιτικό κόμμα για να κυβερνήσει. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αυτή τη στιγμή, που να δείχνει ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία δεν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Προσοχή όμως: Όταν μιλάμε για αυτοδυναμία και για κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν μιλάμε ούτε για μια κυβέρνηση με παρωπίδες, ούτε για μια κυβέρνηση που θα ζητά κομματικά διαβατήρια. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε, μπορούμε να αξιοποιούμε ανθρώπους και απόψεις, που δεν προέρχονται από το στενό κομματικό μας χώρο. Αυτό είναι το υπόδειγμα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα. Αυτό θα είναι και την επόμενη μέρα, όταν ο κόσμος μας δώσει ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments