Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Ναι” στο ΝΑΤΟ λέει το 83% των Ουκρανών

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Ναι” στο ΝΑΤΟ λέει το 83% των Ουκρανών

Πηγή Φωτογραφίας: kyivpost

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάχθηκε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ουκρανία και αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Ουκρανούς επιθυμούν την ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το αίτημα ταχείς ένταξης στη βορειοαντλαντική Συμμαχία που κατέθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη σκιά των προσαρτήσεων από τη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, δημοσκόπηση δείχνει ότι το 83% των Ουκρανών λένε “ναι”.

Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών Rating Group, με έδρα το Κίεβο, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 2.000 πολιτών.

Σύμφωνα με το Rating Group, το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάχθηκε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ουκρανία και αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Μόλις το 4% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σε δημοσκόπηση του περασμένου Νοεμβρίου, το 55% τασσόταν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δείχνει τη ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «απειλή για την ασφάλειά της» τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments