Nέα της αγοράς

Το Instagram απενεργοποίησε οριστικά τον λογαριασμό του Pornhub

Το Instagram απενεργοποίησε οριστικά τον λογαριασμό του Pornhub

Πηγή Φωτογραφίας: Medium

Μετά από αναστολή εβδομάδων, ο λογαριασμός του Pornhub έχει αφαιρεθεί οριστικά από το Instagram.

Το Instagram είπε στο TechCrunch ότι το Pornhub έχει παραβιάσει επανειλημμένα τις οδηγίες της κοινότητας, με αποτέλεσμα την αφαίρεση του λογαριασμού. Εν τω μεταξύ, η Pornhub δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή προς την Meta και το Instagram ότι η επιβολή αυτών των κανόνων πλατφόρμας από το Instagram είναι «μεροληπτική και υποκριτική». Απευθυνόμενη σε τέσσερα στελέχη της Meta, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg και του επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, η επιστολή επικυρώθηκε από 60 υπογράφοντες από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Πριν από τη μόνιμη απαγόρευσή του, ο λογαριασμός Instagram του δημοφιλούς ιστότοπου πορνό ανεστάλη πριν από τρεις εβδομάδες. Οι οδηγίες περιεχομένου του Instagram απαγορεύουν το γυμνό και το σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά το Pornhub ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός του ήταν “PG”.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να μοιραστούν γυμνές εικόνες που είναι καλλιτεχνικής ή δημιουργικής φύσης, αλλά για διάφορους λόγους, δεν επιτρέπουμε το γυμνό στο Instagram», αναφέρεται στις Οδηγίες κοινότητας του Instagram. Ωστόσο, το Instagram απαγορεύει τη στρατολόγηση ηθοποιών πορνό στην πλατφόρμα, κάτι που μπορεί να εμπλέκει το Pornhub. Σύμφωνα με το Variety, το Pornhub είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Instagram ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να γίνουν ενήλικες ηθοποιοί.

View this post on Instagram

A post shared by M Woke (@news_thru_memes)

«Οι εργάτες του σεξ και οι καλλιτέχνες έχουν στοχοποιηθεί άδικα με τη μορφή απαγορεύσεων, σκιωδών απαγορεύσεων, αναστολών, απώλειας προνομίων Live και αφαίρεσης περιεχομένου, παρά το γεγονός ότι προσέχουν ιδιαίτερα να μην παραβιάζουν τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram», αναφέρει η επιστολή. «Τα μέσα διαβίωσης των ανεξάρτητων δημιουργών βλάπτονται από την απερίσκεπτη και μεροληπτική συμπεριφορά του Instagram».

Η επιστολή επεσήμανε επίσης ότι οι υψηλού προφίλ χρήστες του Instagram, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έχει 330 εκατομμύρια ακόλουθους, είχαν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν τον «πλήρως εκτεθειμένο κώλο της» (φαίνεται ότι το Pornhub αναφέρεται στο πρόσφατο ημι-γυμνό περιοδικό Interview Magazine της mega-celebrity εξώφυλλο, το οποίο έχει πάνω από 5 εκατομμύρια likes στο Instagram).

«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η Kim και η καλλιτεχνική ομάδα πίσω από την εικόνα είναι ελεύθερες να μοιραστούν τη δουλειά τους στην πλατφόρμα, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί μας αρνούνται την ίδια μεταχείριση», ανέφερε η επιστολή.

Οι ενήλικες δημιουργοί χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Instagram για να δημιουργήσουν ακόλουθους και να προωθήσουν τη δουλειά τους, ακόμα κι αν το πραγματικό περιεχόμενο που δημοσιεύουν σε αυτούς τους λογαριασμούς δεν είναι πορνογραφικό. Αλλά οι αστέρες του πορνό έχουν αποσυρθεί από το Instagram εδώ και χρόνια. Οι χρήστες του Instagram που εργάζονται σε κλάδους όπως το pole dancing και το stripping έχουν επίσης αντιμετωπίσει ρυθμίσεις από την πλατφόρμα, ακόμη και όταν ακολουθούν τις οδηγίες περιεχομένου.

Το Instagram δεν έχει απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή του Pornhub.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments