Διεθνή

Ρωσία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επικύρωσε την προσάρτηση των 4 ουκρανικών περιοχών

Ρωσία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επικύρωσε την προσάρτηση των 4 ουκρανικών περιοχών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρωσία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο σε καμία από τις τέσσερις περιοχές

 Η Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε την Τρίτη υπέρ της ενσωμάτωσης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, καθώς η Μόσχα ετοιμάζεται να προσαρτήσει επίσημα τα ουκρανικά εδάφη.

Σε συνεδρίαση την Τρίτη, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επικύρωσε ομόφωνα τη νομοθεσία για την προσάρτηση των περιοχών Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, μετά από παρόμοια ψηφοφορία στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή της Ρωσίας, χθες.

Τα έγγραφα επιστρέφουν τώρα στο Κρεμλίνο για την τελική υπογραφή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίσημη προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 18% της διεθνώς αναγνωρισμένης επικράτειας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία κήρυξε τις προσαρτήσεις μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Οι δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν ότι οι ψήφοι παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο και ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε από το ρωσικό κοινοβούλιο, το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη ορίσει επίσημα τα σύνορα των νέων περιοχών – μεγάλα τμήματα των οποίων βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, δεν είναι ακόμη σαφές πού θα οριοθετήσει η Ρωσία τα δικά της διεθνή σύνορα μόλις ολοκληρωθεί η προσάρτηση.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τα σύνορα των περιοχών Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Η Ρωσία δεν έχει τον πλήρη έλεγχο σε καμία από τις τέσσερις περιοχές.

Η Ουκρανία σημείωσε περισσότερα κέρδη στο πεδίο της μάχης τη Δευτέρα, καταλαμβάνοντας έδαφος δεκάδες χιλιόμετρα πίσω από τις προηγούμενες γραμμές του μετώπου στη νότια περιοχή Χερσώνα, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων που έχουν “τοποθετηθεί” από τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της ελέγχουν μόνο το 60% της περιοχής του Ντόνετσκ και το 70% της Ζαπορίζια, ενώ οι πρόσφατες πρόοδοι της Ουκρανίας έχουν επίσης ωθήσει τις πρώτες γραμμές πίσω στο Λουγκάνσκ, μια περιοχή τον πλήρη έλεγχο της οποίας διεκδίκησαν οι ρωσικές δυνάμεις τον Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments