People

Έγινε 62 και αυτοβιογραφείται

Έγινε 62 και αυτοβιογραφείται

Πηγή Φωτογραφίας: Billboard

Εκατομμύρια θαυμαστών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιλιγγιώδεις πωλήσεις, πάνω από 20 βραβεία Grammy. Έως και βραβεύσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ και την Γαλλική Προεδρία.

Surrender ονομάζεται το αυτοβιογραφικό του 62χρονου – με όψη 50άρη – Μπόνο. Για την ακρίβεια, Surrender: 40 songs, one story. Δεν είναι σε κάποιο προκεχωρημένο γήρας, ούτε, καλά – καλά σε αυτό που ονομάζεται τρίτη ηλικία. Κι επιπλέον, διατηρεί μια φλόγα, ένα πάθος, δεν κουβαλά μια κόπωση, δεν σέρνει μια ζωή στη πλάτη του. Δεν θα του ταίριαζε και τυπολογικά, άλλωστε. Παραμένει ακόμη νευρώδης και ευλύγιστος, διατηρεί ακέραιη την απολαυστική ιρλανδέζικη προφορά, παρά τον αδήριτο κοσμοπολιτισμό του. Συνεχίζει να φορά συνέχεια γυαλιά, λόγω γλαυκώματος. Αλλάζει συχνά χρώμα στους φακούς. Του ταιριάζουν οι χρωματικές αλλαγές, αν και φαίνεται να μην έχει εξοικειωθεί ακόμη απολύτως με το γλαύκωμα.

View this post on Instagram

A post shared by U2//Bono (@u2.bono)

Εξακολουθεί να ‘ναι ένας άνδρας καλοφτιαγμένος, με μόνη δυσανανολογία το ύψος του σε σχέση με το σύνηθες ιρλανδέζικο ανάστημα. Ενδύεται πάντοτε casual ρούχα, με την προτίμηση στο μαύρο χρώμα και σε αποχρώσεις του μπλε. Παραμένει βαθιά χριστιανός. Στάση ζωής ολάκερη, που έρχεται κατ’ ευθείαν από τους χριστιανούς γονείς, διαφορετικών ομολογιών, προτεσταντικής και καθολικής. Κατακτά μια δυσεύρετη χριστιανική πνευματικότητα και την ύψιστη των αρετών, τη συγχώρεση απέναντι στις πιο απρεπείς, τις πιο αγενείς συμπεριφορές. Και του έτυχαν πολλές απ’ αυτές στη σαραντάχρονη μαθητεία του στη μουσική.

View this post on Instagram

A post shared by U2//Bono (@u2.bono)

Στα τραγούδια του αποτυπώνει αιτήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως κάπως πρωτόλεια εννοεί. Κι εκεί ακριβώς βγάζει ένα θυμό. Με την έντονη και γεμάτη φωνή του. Ερμηνεύει μοναδικά ερωτικά τραγούδια, έχοντας ως σταθερή του Μούσα, την εδώ και σαράντα χρόνια σύντροφό του, την σύζυγό του Αλί. Τραγουδά επί σκηνής με το πάθος των performer μιας εποχής που φεύγει. Για τη φτώχεια, το aids, τον σύγχρονο δικαιωματικό λόγο. Εκατομμύρια θαυμαστών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιλιγγιώδεις πωλήσεις, πάνω από 20 βραβεία Grammy. Έως και βραβεύσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ και την Γαλλική Προεδρία. Η θερμοκρασία της σκηνής είναι αυτή που του λείπει, «η εγγύτητα του κοινού των U2. Σε αυτές τις εμφανίσεις έχω μερικές ιστορίες να τραγουδήσω και μερικά τραγούδια να πω.

View this post on Instagram

A post shared by U2//Bono (@u2.bono)

Επιπλέον, θέλω να διασκεδάσω παρουσιάζοντας τα απομνημονεύματά μου, SURRENDER, τα οποία είναι πραγματικά περισσότερο απομνημονεύματά μας, αν σκεφτώ όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω από εκεί ως εδώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments