Διεθνή

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό με θύματα 22 παιδιά – Πρώην αστυνομικός σκότωσε συνολικά 37 ανθρώπους

Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό με θύματα 22 παιδιά – Πρώην αστυνομικός σκότωσε συνολικά 37 ανθρώπους

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, αμέσως μετά σκότωσε τη γυναίκα του και τον γιο του, πριν αυτοκτονήσει

Ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους παιδιά, σε επίθεση με όπλο και μαχαίρι σε παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη συνέχεια σκότωσε την οικογένειά του,τη γυναίκα του και τον γιο του, πριν αυτοκτονήσει. Ο δράστης ήταν πρώην αστυνομικός 34 ετών, ο οποίος απολύθηκε από το Σώμα τον περασμένο Ιούνιο για χρήση ναρκωτικών.

Τουλάχιστον 22 παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών στη μαζική δολοφονία στην πόλη Uttai Sawan. Ορισμένα θύματα ηλικίας μόλις δύο ετών δέχθηκαν επίθεση ενώ κοιμόντουσαν. Δεκάδες άνθρωποι που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής Nong Bua Lamphu.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν μετά την επίθεση βρέθηκαν αντιμέτωποι με φρικιαστικές σκηνές, με πτώματα ενηλίκων και παιδιών, μερικά από αυτά πολύ μικρά, να κείτονταν μέσα και έξω από το κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayuth Chan-ocha περιέγραψε το περιστατικό ως “ένα συγκλονιστικό γεγονός”.

Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη ως Panya Kamrab, έναν ντόπιο που ήταν αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας πριν απολυθεί πέρυσι για χρήση ναρκωτικών. Φαίνεται ότι εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη για κατηγορίες που σχετίζονται με τη χρήση και πιθανή πώληση μεθαμφεταμίνης. Η ετυμηγορία ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί την Παρασκευή.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρθηκαν ότι ο δράστης οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, στην προσπάθεια να διαφύγει, άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, τραυματίζοντας αρκετούς.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη είναι σπάνιοι, αν και τα ποσοστά κατοχής όπλων είναι σχετικά υψηλά για την περιοχή. Τα παράνομα όπλα είναι επίσης κοινά στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η επίθεση σε βρεφονηπιακό σταθμό έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφότου ένας αξιωματικός του στρατού σκότωσε δύο συναδέλφους του σε βάση της Μπανγκόκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments