ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Παπαδημούλης
Αντιπρόεδρος Ε.Κ. - Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Διπλό το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με προσπάθεια συγκάλυψης

 Ο Αντιπρόεδρος Ε.Κ. - Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και μετέφερε και την ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος

Ο Αντιπρόεδρος Ε.Κ. – Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και μετέφερε και την ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος.

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Για την εξεταστική επιτροπή και την ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε τα εξής: “Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι διπλό σκάνδαλο. Πρώτον οι ίδιες οι παρακολουθήσεις είναι σκανδαλώδεις γιατί δεν υπάρχει άλλη χώρα στη Ευρώπη που να παρακολουθείται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, τρίτου σε δύναμη και Ευρωβουλευτής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δημοσιογράφοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Σπίρτζης από το παράνομο λογισμικό Predator. Το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης η οποία στηρίζεται σε δύο σκέλη: Το πρώτο, αστείες μη πειστικές δικαιολογίες ότι τάχα δεν ήξερε ο πρωθυπουργός παρότι είναι στην ευθύνη του η ΕΥΠ, ότι τον πρόδωσαν οι “κολλητοί” του και γι’ αυτό τους παραίτησε. Ο ανιψιός του και νούμερο 1 μέχρι χθες στο Μαξίμου, ο κ. Δημητριάδης ή ο κ. Κοντολέων, ο άνθρωπός του, που τον έβαλε επικεφαλής στην ΕΥΠ, αλλάζοντας ακόμη και τον νόμο γιατί δεν είχε τα κατάλληλα προσόντα. Η συγκάλυψη ολοκληρώνεται και με τον δεύτερο πυλώνα που είναι η βιασύνη της εξεταστικής επιτροπής, που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία, να κλείσει σαν τον κλέφτη τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να μη βρεθεί η αλήθεια και η άρνηση αυτής της επιτροπής να καλέσει πρόσωπα κλειδιά: τον κ. Μητσοτάκη που έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, τον κ. Δημητριάδη ή τον κ. Κοντολέων.”

“Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντίστοιχη εξεταστική επιτροπή θέλει να συμβάλλει στην αναζήτηση της αλήθειας και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έχει αποφασίσει και το έχει ανακοινώσει δημόσια εδώ και εβδομάδες, να οργανώσει και μια αποστολή στην Αθήνα μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου, δηλαδή…”

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Για τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

“Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει αυτή την αποστολή. Αυτή η απόφαση πάρθηκε τη Δευτέρα, καθώς εστάλη από τον κ. Γερούν Λέναρς. Η επιτροπή λοιπόν αυτή αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει μια αποστολή στην Αθήνα για να εξετάσει τα πράγματα. Ο κ. Λέναρς έστειλε μια επιστολή όπως προβλέπει ο κανονισμός στην κ. Μέτσολα και στο προεδρείο του Ε.Κ. προκειμένου να πάρει την έγκριση για να γίνει αυτή η αποστολή. Η έγκριση δόθηκε και μάλιστα ομόφωνα τη Δευτέρα και στην επιστολή του, ως συνημμένο έβαλε και ένα σχέδιο του προγράμματος για το ποιους θέλουν να δουν, το οποίο ετοιμάστηκε από τους ανθρώπους αυτής της εξεταστικής επιτροπής που λέγεται PEGA και το έβαλε ως συνημμένο ο ίδιος ο κ. Λέναρς. Το μοιράστηκαν αυτό το έγγραφο, που δεν είναι απόρρητο περίπου 300 άνθρωποι, εγώ το μόνο που έκανα είναι να δώσω στη δημοσιότητα την απόφαση που πήραμε στο προεδρείο μαζί με το έγγραφο που συνυπέβαλε και υπέγραψε ο κ. Λέναρς. Το έγγραφο αυτό είχε μέσα πρόσωπα “κλειδιά” του σκανδάλου, τα οποία η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής” τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.