Πολιτική

Μητσοτάκης στην Πράγα: Η Ελλάδα δεν προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση

Μητσοτάκης στην Πράγα: Η Ελλάδα δεν προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Για όσα έγιναν χθες στο δείπνο των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα μίλησε σήμερα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για όσα έγιναν χθες στο δείπνο των ηγετών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα μίλησε σήμερα προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός «η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται» προσθέτοντας πως «είχα την ευκαιρία ενώπιων των ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

«Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγάιο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυρίαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποόος τόνισε ότι «είναι αδυάτνν να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήλθε στην Πράγα και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στις αιτιάσεις του, ούτε στο πάνελ για την ασφάλεια, που συμμετείχε, ούτε και στις διμερείς επαφές, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά.

Το κλίμα που εισέπραξε από τους συνομιλητές του ήταν η σύσταση να σταματήσει τη συγκεκριμένη τακτική και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι τρεις άξονες των παρεμβάσεών του Μητσοτάκη

Γύρω από τρεις άξονες αρθρώθηκε – κυρίως, όχι αποκλειστικά – η σημερινή ευρωπαϊκή παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού: τη σταθερή προσήλωσή του στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, στην ανάγκη ορθολογικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση και τη δραστηριοποίησή του για τη δημιουργία ενός διαδρόμου σχετικού με το φυσικό αέριο.

Ο πρώτος πυλώνας της παρουσίας και της παρέμβασής του είναι ο σεβασμός και η συμμόρφωση προς τους κανόνες που διαποτίζουν τη διεθνή νομιμότητα. Έτσι, με ευκαιρία αλλά και με αναφορά προς το φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συγκληθεί σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη αναφοράς στο διεθνές δίκαιο.

Δεύτερη κύρια σταθερά η ανθρωπιστική και ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, η οποία έγινε σε σχέση με το θλιβερό γεγονός σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments