Πολιτική

Πελώνη: Εμείς δεν προκαλούμε, όταν προκαλούμαστε απαντάμε

Πελώνη: Εμείς δεν προκαλούμε, όταν προκαλούμαστε απαντάμε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη

Η χθεσινή παρέμβαση Ερντογάν στην Πράγα είχε έντονα αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και όλοι έμειναν άφωνοι, ωστόσο υπήρξε απάντηση από τον πρωθυπουργό, τόνισε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Όπου τίθενται αυτές οι αιτιάσεις, θα απαντάμε, καθώς η Ελλάδα ποτέ δεν προκαλεί και μάλιστα σε μια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που στόχο είχε να συζητήσει για τις σχέσεις της Ε.Ε με εταίρους και τρίτες χώρες» επισήμανε η κ. Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε ακόμη ότι το πλαίσιο διαλόγου και συνεννόησης είναι συγκεκριμένο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όχι με ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Η κ. Πελώνη τόνισε ότι στο σημερινό άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο η ελληνική πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι από τις βασικές προτάσεις που μπορεί να συζητηθεί, για να έχουμε απτά αποτέλεσμα στο επόμενο συμβούλιο στις 20 Οκτωβρίου.

Μητσοτάκης στον Ερντογάν: «Ότι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο»

Μιλώντας σε Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξιστόρησε την αντίδρασή του στις προκλήσεις Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών. «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω, θα στο πω κατά πρόσωπο» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταγράφηκε στην κάμερα.

Ερντογάν και Μητσοτάκης βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Μάλιστα, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος όδευε να πάρει τη θέση του ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον Ισπανό ομόλογό του και δεν έστρεψε καν το κεφάλι του προς την πλευρά Ερντογάν. Ομοίως κι εκείνος έπραξε το ίδιο, ενώ αγνόησε Αναστασιάδη και Μακρόν παρότι πέρασε σε απόσταση αναπνοής από μπροστά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments