ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Καραγκούνης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Κώστας Καραγκούνης στο pagenews.gr: Οι επισυνδέσεις εκτελέστηκαν σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής αλλά και τι περιμένει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής αλλά και τι περιμένει η Νέα Δημοκρατία.

Κώστας Καραγκούνης στο pagenews.gr: Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε τα εξής: “Ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά χρήσιμη διαδικασία, ουσιαστική και κρίσιμη, βεβαίως μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή τις συνεδριάσεις που είχαμε εκεί όπου αν συνδέσουμε αυτές τις δύο επιτροπές εξετάστηκαν και βεβαίως από τη δική μας εξεταστική επιτροπή όλα τα κεντρικά πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης και στις δύο επιτροπές. Όσον αφορά το έργο αυτής της εξεταστικής επιτροπής όλα τα σημαντικά πρόσωπα κατέθεσαν πάρα πολλές πληροφορίες και βεβαίως καταλήξαμε σε κάποια πολύ βασικά και ουσιαστικά συμπεράσματα. Θα σταχολογήσω αυτά τα συμπεράσματα και όσο μπορώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των οποίων έχω με την έννοια του απορρήτου.

Πρώτα από όλα πρέπει ως βασικό να κρατήσουμε από την εξέταση όλων των μαρτύρων, δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν εννοώ από τους μάρτυρες που κατέθεσαν και που είναι ουσιαστικοί και θεσμικοί, δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν ότι η ΕΥΠ ποτέ δεν προμηθεύθηκε καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο κακόβουλο ή παράνομο λογισμικό και όταν λέμε με οποιονδήποτε τρόπο δεν έγινε ούτε προμήθεια ούτε χρήση. Δεύτερον είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως ότι η επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη. Όσοι μάρτυρες ήρθαν και κατέθεσαν περί της επισυνδέσεως του κ. Ανδρουλάκη, καταλήξαμε ότι αυτή η επισύνδεση ήταν νόμιμη. Τρίτον και πολύ σημαντικό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν μάρτυρα ότι ισχύει κατά απόλυτο τρόπο η τήρηση της μυστικότητας και του απορρήτου. Ένα τέταρτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε ως επιτροπή αυτό αφορά τη δική μας αξιολόγηση, η επισύνδεση τόσο του κ. Κουκάκη όσο και του κ. Ανδρουλάκη εκτελέστηκαν σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου από τους αρμόδιους εισαγγελείς…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγκούνης.