Διεθνή

Ζαπορίζια: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων – 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ζαπορίζια: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων – 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Ένα κτήριο εννέα ορόφων καταστράφηκε μερικώς στη διάρκεια της νύχτας, άλλα πέντε κτίρια κατοικιών ισοπεδώθηκαν και πολλά άλλα υπέστησαν ζημιές σε 12 ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη νοτιοανατολική πόλη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής την Κυριακή.

Ένα κτήριο εννέα ορόφων καταστράφηκε μερικώς στη διάρκεια της νύχτας, άλλα πέντε κτίρια κατοικιών ισοπεδώθηκαν και πολλά άλλα υπέστησαν ζημιές σε 12 ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους, δήλωσε ο Oleksandr Starukh, κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhzhia.

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», είπε ο Starukh στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. “Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Ήδη έχουν διασωθεί οκτώ άτομα”.

Ο αξιωματούχος της πόλης Ανατόλι Κούρτεφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων και κτίρια.

Η πόλη απέχει περίπου 125 χλμ. (80 μίλια) από έναν πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκεται υπό τη Ρωσία και είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό της εγκατάστασης που λειτουργεί από την Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίρια και απειλεί με καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments