Διεθνή

Έκρηξη Κριμαία: Νεκρός Ρώσος δικαστής – Είχε δικάσει υποθέσεις της κόρης Καντίροφ και της Gazprom

Έκρηξη Κριμαία: Νεκρός Ρώσος δικαστής – Είχε δικάσει υποθέσεις της κόρης Καντίροφ και της Gazprom

Πηγή Φωτογραφίας: KYIVPOST

Ο 42χρονος δικαστής χαρακτηρίζεται  ως «ασυνήθιστα ανοιχτόμυαλος και αδιάφθορςο» σε «ευαίσθητες υποθέσεις» ιδίως όσον αφορά εταιρικές διαφωνίες

Τα ονόματα των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το περασμένο Σάββατο, έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά ΜΜΕ, μία έκρηξη που παραμένει “ορφανή” με Ουκρανία και Ρωσία να αλληλοκατηγορούνται.

Ανάμεσα στους νεκρούς ο 42χρονος δικαστής Σεργκέι Μασλόφ ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν ο οδηγός της μαύρης Cadillac Escalade που φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα να περνάει δίπλα στο φορτηγό στο οποίο βρίσκονταν τα εκρηκτικά.

Ο Ρώσος δικαστής στο παρελθόν είχε προεδρεύσει σε υποθέσεις για την κόρη του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, της Gazprom και του δημοτικού συμβουλίου της Μόσχας.

Ο 42χρονος δικαστής χαρακτηρίζεται  ως «ασυνήθιστα ανοιχτόμυαλος και αδιάφθορςο» σε «ευαίσθητες υποθέσεις» ιδίως όσον αφορά εταιρικές διαφωνίες.

Κανάλι στο Telegram υποστήριξε, αν και χωρίς αποδείξεις, το σενάριο το αυτοκίνητο του Ρώσου δικαστή να ήταν αυτό που μετέφερε τα εκρηκτικά αφενός λόγω των υποθέσεων που χειριζόταν και αφετέρου λόγω του αυτοκινήτου που οδηγούσε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το όχημά του δεν θα ελεγχόταν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη γέφυρα.

Μαζί με τον Ρώσο δικαστή στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 53χρονος ιστορικός Έντουαρν Τσουτσάκιν με την 33χρονη σύζυγό του, Ζόγια Σοφρόνοβα, αλλά και ο 26χρονος γυμναστής Γκλεμπ Οργκέτκιν. Όλοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Σύμφωνα με την Moskovsky Komsomolets το αυτοκίνητο με οδηγό τον Μασλόφ βρέθηκε στην θάλασσα μετά την έκρηξη και την κατάρρευση μέρους της γέφυρας με τις σορούς των επιβαινόντων σε αυτό να ανασύρονται από το νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments