Διεθνή

Διγλωσσία από την Τουρκία: Σε διαφορετικό μήκος κύματος Ερντογάν και Ακάρ

Διγλωσσία από την Τουρκία: Σε διαφορετικό μήκος κύματος Ερντογάν και Ακάρ

Πηγή Φωτογραφίας: trthaber

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, έδειξε μια θετική διάθεση της Άγκυρας, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις συζητήσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αστάνα, ουσιαστικά επανήλθε στην ακραία ρητορική αναφερόμενος στα νησιά και την Αλεξανδρούπολη

Την τακτική του μια κρύο, μια ζέστη επιλέγει η ηγεσία της Τουρκίας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του Προέδρου Ερντογάν,

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, έδειξε μια θετική διάθεση της Άγκυρας, ωστόσο η διάρκεια ήταν ελάχιστη καθώς , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ,  μετά τις συζητήσεις του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αστάνα, ουσιαστικά επανέρχεται στην ακραία ρητορική αναφερόμενος στα νησιά και την Αλεξανδρούπολη.

«Φορέσαμε την πανοπλία μας, είμαστε έτοιμοι και μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» είπε ικανοποιώντας ουσιαστικά με την δήλωσή του αυτή την Ρωσία καθώς ενδεχόμενες αναταραχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα λειτουργούσε βοηθητικά όσον αφορά τον Πόλεμο στην Ουκρανία καθώς θα συντελούσε σε μια διατήρηση ευρύτερου κλίματος αστάθειας.

«Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε ειδικότερα πως αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία.

«Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Αναφορικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας πως αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments