Διεθνή

Reuters: Η Ελληνική Αστυνομία διέσωσε 92 γυμνούς μετανάστες από την Τουρκία

Reuters: Η Ελληνική Αστυνομία διέσωσε 92 γυμνούς μετανάστες από την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε 92 γυμνούς μετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε 92 γυμνούς μετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία. Η ελληνική αστυνομία διέσωσε μια ομάδα 92 παράνομων μεταναστών που ανακαλύφθηκαν γυμνοί και ορισμένοι τραυματίες, κοντά στα βόρεια σύνορά της με την Τουρκία, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο.

Οι μετανάστες, όλοι άνδρες, εντοπίστηκαν κοντά στον ποταμό Έβρο που σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την Παρασκευή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελληνική αστυνομία.

Έρευνα από την ελληνική αστυνομία και αξιωματούχους της υπηρεσίας συνόρων της ΕΕ Frontex, βρήκε στοιχεία ότι οι μετανάστες πέρασαν τον ποταμό στο ελληνικό έδαφος με λαστιχένιες λέμβους από την Τουρκία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι συνοριοφύλακες… ανακάλυψαν 92 παράνομους μετανάστες χωρίς ρούχα, μερικοί από τους οποίους έφεραν τραύματα στο σώμα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δεν ήταν σαφές πώς και γιατί οι άνδρες είχαν χάσει τα ρούχα τους.

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκη ανέφερε σε tweet ότι η μεταχείριση της Τουρκίας προς τους μετανάστες είναι «ντροπή για τον πολιτισμό». Είπε ότι η Αθήνα αναμένει από την Άγκυρα να ερευνήσει το περιστατικό.

Οι τουρκικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο.

Η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016, όταν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έφτασαν στη χώρα, κυρίως μέσω Τουρκίας.

Ο αριθμός των αφίξεων έχει μειωθεί από τότε. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι είδαν πρόσφατα μια αύξηση στις απόπειρες αφίξεων μέσω των τουρκικών χερσαίων συνόρων και των ελληνικών νησιών.

Η Ελλάδα προέτρεψε την Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Άγκυρα συμφώνησε να περιορίσει τη ροή μεταναστών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Τουρκία λέει ότι έχει εντείνει τα μέτρα για την πρόληψη της λαθρεμπορίας ανθρώπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments