Διεθνή

Τα ρωσικά drones στο Κίεβο αναιρούν τον Πούτιν

Τα ρωσικά drones στο Κίεβο αναιρούν τον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com- military.com/Yasuyoshi Chiba/AFP/Gleb Garanich/Reuters

Από τον Απρίλιο και μετά, ο Ρώσος Πρόεδρος ακολουθεί την πολιτική «καρότο – μαστίγιο» ή, σύμφωνα με παρόμοια διατύπωση, «ζεστό – κρύο», δηλαδή μια διπρόσωπη πολιτική κατευνασμού και επιθέσεων

Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίς σήμερα στο Κίεβο, μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με το σχετικό διασταυρωμένο ρεπορτάζ, που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Οι εκρήξεις της Δευτέρας καταγράφηκαν γύρω στις 07πμ τοπική ώρα και έρχονται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις Πούτιν, σύμφωνα με τις οποίες «δεν χρειάζονται πια μαζικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία».

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Κιέβου, Β. Κίτσκο, δήλωσε ότι πολυκατοικίες στην περιοχή Σεφτσένκιβ υπέστησαν ζημιές. Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου, δήλωσε ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τα λεγόμενα drones καμικάζι. Οι επιθέσεις έρχονται μια εβδομάδα μετά το χτύπημα της ουκρανικής πρωτεύουσας από μπαράζ ρωσικών πυραύλων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους. Ο Κλίτσκο κάλεσε άμεσα τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια.

Αυτοαναιρούμενος Πούτιν;

Από τον Απρίλιο και μετά, ο Ρώσος Πρόεδρος ακολουθεί την πολιτική «καρότο – μαστίγιο» ή, σύμφωνα με παρόμοια διατύπωση, «ζεστό – κρύο», δηλαδή μια διπρόσωπη πολιτική κατευνασμού και επιθέσεων, η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με τις σημερινές επιθέσεις εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Με αυτόν τον τρόπο, οκτώ περίπου μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος φαινόταν να έχει αμβλύνει τη στάση του, λέγοντας ότι δεν βλέπει κάποια άμεση και πιεστική ανάγκη να συνεχιστούν οι μαζικές αεροπορικές επιδρομές και ότι η κινητοποίηση των στρατιωτικών στρατευμάτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός δύο εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, πριν από τρεις μόλις ημέρες, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεχίσει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, αν και θα πρέπει να διεξαχθούν μέσω ενός διεθνούς μεσολαβητή, εάν η ουκρανική πλευρά βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο δικτάτορας του Κρεμλίνου, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει την «εδαφική ακεραιότητα» της Ρωσίας, έχει προειδοποιήσει, επίσης, για «παγκόσμια καταστροφή» σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, ο Πούτιν έχει πει ότι δεν χρειάζεται «προς το παρόν» να γίνουν συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Επί του παρόντος, «δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικές επιθέσεις», επειδή οι περισσότεροι στόχοι έχουν χτυπηθεί και «δεν έχουμε θέσει ως καθήκον ας να καταστρέψουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο Πούτιν από την πρωτεύουσα του Καζακστάν. Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα, όταν η Ρωσία πραγματοποίησε μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Τα σημερινά ύπουλα χτυπήματα με drones καμικάζι έρχονται να διαλύσουν τις ψευδαισθήσεις περί «διαγραφόμενης επανόδου του Πούτιν στην κανονικότητα», με οδυνηρό για τους κατοίκους του Κιέβου τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments