Focus

Ρόουλινγκ: «Είμαι πολύ πλούσια για να νοιάζομαι για τα τρανς άτομα»

Ρόουλινγκ: «Είμαι πολύ πλούσια για να νοιάζομαι για τα τρανς άτομα»

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Η νέα δήλωση που προκαλεί

Ακόμα μία δήλωση-πρόκληση από την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία επεσήμανε πως ο τεράστιος πλούτος της είναι αρκετός για να την κρατάει ευτυχισμένη, καθώς αφιερώνει τη ζωή της στην εναντίωση στα ίσα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

View this post on Instagram

A post shared by J K Rowling 🔵 (@jkrowling_official)

Ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα screenshot ενός tweet αγνώστου χρήστη, ο οποίος διερωτάτο: «Πώς κοιμάσαι το βράδυ γνωρίζοντας πως έχεις χάσει ένα ολόκληρο κοινό;»

«Διαβάζω τις πιο πρόσφατες επιταγές των δικαιωμάτων μου και διαπιστώνω ότι ο πόνος φεύγει πολύ γρήγορα» απάντησε στο ερώτημα

Το άτομο που έκανε την ανάρτηση αναφερόταν, προφανώς, στις πολλές τρανσφοβικές δηλώσεις της συγγραφέως, που την έχουν αποξενώσει από μερίδα φαν της. Μεταξύ όσων έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις είναι και ηθοποιοί των ταινιών Χάρι Πότερ, αλλά και ο γιος της Σερ, Τσαζ Μπόνο.

«Για μένα προσωπικά, ήταν πολύ δύσκολο, επειδή τυγχάνει να είμαι φανατικός του Χάρι Πότερ» δήλωσε ο Μπόνο το 2020 μετά από την τοποθέτηση της Ρόουλινγκ κατά των ίσων δικαιωμάτων για τα τρανς άτομα, όπως είναι και ο ίδιος. «Όταν το άτομο που γράφει την αγαπημένη σου σειρά βιβλίων για καταπιεσμένους ανθρώπους αποφασίζει να αρχίσει να σε καταπιέζει, είναι πολύ περίεργο, δεν βγάζει κανένα νόημα. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις».

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, έχει σχολιάσει δημοσίως τις πεποιθήσεις της Ρόουλινγκ, εκφράζοντας την αντίθεσή του, ενώ η συγγραφέας έχει αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια στην έκδοση του νέου της βιβλίου, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις εντός του εκδοτικού οίκου που την έχει αναλάβει, αλλά και έχει δει τις πωλήσεις της να πέφτουν.

Η ίδια είχε επιχειρήσει να επιχειρηματολογήσει υπέρ της στάσης της, με μία έκθεση 3.700 λέξεων, και έκτοτε τα λόγια της έχουν χρησιμοποιηθεί για να μην περάσει στις ΗΠΑ τροπολογία για την προστασία των τρανς ατόμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments