Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών

Πηγή Φωτογραφίας: telegraph

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο κριτικής με την δήλωση της ότι με τη συμφωνία εμπορίου μεταξύ Βρετανίς και Ινδίας θα αυξηθούν οι μετανάστες από αυτή τη χώρα.

Την παραίτησή της δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών. Είναι η δεύτερη υπουργός που χάνει από την κυβέρνηση της η Λιζ Τρας μετά την απομάκρυνση του πρώην υπουργού οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ωθήθηκε σε παραίτηση ή εάν παραιτήθηκε για τους δικούς της λόγους.

Η Τρας ακύρωσε τελευταία στιγμή μία επίσκεψη σε εργοστάσιο και συνάντηση με δημοσιογράφους μετά την δύσκολη γι’ αυτήν ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο κριτικής με τη δήλωση της ότι με τη συμφωνία εμπορίου μεταξύ Βρετανίας και Ινδίας θα αυξηθούν οι μετανάστες από αυτή τη χώρα.

Επίσης εάν επιβεβαιωθεί ότι αντικαταστάτης της είναι ο Γκραντ Σαπς τότε είναι ο δεύτερος μετά τον Τζέρεμι Χαντ που υποστήριζαν τον Ρίσι Σουνακ και όχι την Λιζ Τρας στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία των Τόρις.

Αυτό δείχνει ότι η Τρας προσπαθεί να διευρύνει το εύρος των τάσεων του κόμματος στην κυβέρνηση της με σκοπό να σώσει τη θέση της.

Οι επιστολές (15% της κοινοβουλευτικής ομάδας) φαίνεται πως συμπληρώθηκαν για την απομάκρυνση της, όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι επικαλούμενοι πηγές κοντά στην αρμόδια επιτροπή.

Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της επιτροπής που προβλέπει 12 μήνες ασυλίας του πρωθυπουργού και για την αλλαγή χρειάζεται το 70% της κοινοβουλευτικής ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments