Διεθνή

ΔΝΤ: Χαιρετίζει τη «δημοσιονομική πειθαρχία» της Βρετανίας

ΔΝΤ: Χαιρετίζει τη «δημοσιονομική πειθαρχία» της Βρετανίας

Πηγή Φωτογραφίας: seenews

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε συγνώμη για τα λάθη της, αφού ο νέος υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανέτρεψε σχεδόν όλα τα μέτρα για μείωση των φόρων προκειμένου να σταθεροποιήσει την αναταραχή στην αγορά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρέτισε τη «δημοσιονομική πειθαρχία» του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ για αλλαγή πορείας με την εγκατάλειψη του οικονομικού προγράμματος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

«Οι πρόσφατες πολιτικές ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών μαρτυρούν τη δέσμευσή τους στη δημοσιονομική πειθαρχία και βοηθούν να ευθυγραμμιστούν καλύτερα η δημοσιονομική και η νομισματική πολιτική στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Αναμένουμε με ανυπομονησία το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο», σχολίασε μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί στις 31 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σε συνέντευξή της, στο BBC, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε συγνώμη για τα λάθη της, αφού ο νέος υπουργός οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ανέτρεψε σχεδόν όλα τα μέτρα για μείωση των φόρων προκειμένου να σταθεροποιήσει την αναταραχή στην αγορά. Πρόσθεσε ότι η πρώτη της περίοδο στην πρωθυπουργία «δεν ήταν τέλεια», αλλά θα «διορθώσει» τα λάθη της.

Ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένη στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αναγνώρισε ότι τώρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί. «Παραμένω προσηλωμένη στο όραμα, αλλά θα πρέπει να το παραδώσουμε με διαφορετικό τρόπο».

Αντίδραση επενδυτών

Με ανακούφιση αντιμετώπισαν οι επενδυτές την ανατροπή των μέτρων του μίνι προϋπολογισμού από τον Τζέρεμι Χαντ . Η τιμή της λίρας αυξήθηκε και το κόστος δανεισμού της κυβέρνησης μειώθηκε.

Ωστόσο, οι αναλυτές είπαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σκληρές αποφάσεις για τις κρατικές δαπάνες.

Με τις αλλαγές αυτές θα καταργηθεί η προγραμματισμένη μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ το ανώτατο όριο στους λογαριασμούς ενέργειας στις 2.500£ ετησίως είναι πλέον εγγυημένο μόνο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, οπότε και θα αναθεωρηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments