Διεθνή

ΕΕ: Αρχική συμφωνία για κυρώσεις σε 8 άτομα και οντότητες για χρήση ιρανικών drones από τη Ρωσία

ΕΕ: Αρχική συμφωνία για κυρώσεις σε 8 άτομα και οντότητες για χρήση ιρανικών drones από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΥΤ

Η Ουκρανία ανέφερε μια σειρά ρωσικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες - Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευε drones στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν προσωρινά να επιβάλουν κυρώσεις σε οκτώ άτομα και οντότητες για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής σε ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, δήλωσαν τρεις διπλωμάτες.

Η Ουκρανία ανέφερε μια σειρά ρωσικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι προμήθευε drones στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα κυρώσεων από τα 27 μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στη λίστα σε συνάντηση την Τετάρτη, η οποία θα τεθεί στη συνάντηση των εθνικών πρεσβευτών το απόγευμα.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν περιθώριο έως την Πέμπτη το πρωί για να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν τις κυρώσεις, με στόχο να συμφωνήσουν το πακέτο πριν οι ηγέτες συγκληθούν στις Βρυξέλλες για μια σύνοδο κορυφής που θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι υπήρξε ευρέως κοινή πολιτική συμφωνία από τους υπουργούς Εξωτερικών που συνήλθαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο ότι η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει γρήγορα.

«Τώρα που έχουμε συγκεντρώσει τα δικά μας επαρκή στοιχεία, οι εργασίες συνεχίζονται στο Συμβούλιο με σκοπό μια σαφή, ταχεία και σταθερή απάντηση», είπε ο εκπρόσωπος στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής εξουσίας της ΕΕ. Το Συμβούλιο είναι η ομάδα των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι το Ιράν έχει υποσχεθεί να παράσχει στη Ρωσία πυραύλους εδάφους-εδάφους εκτός από περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments