Διεθνή

Βρετανικά ΜΜΕ: Θέμα χρόνου η παραίτηση Τρας

Βρετανικά ΜΜΕ: Θέμα χρόνου η παραίτηση Τρας

Πηγή Φωτογραφίας: Peter Macdiarmid/LNP

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις

Έκτακτη ροή ειδήσεων για τις εξελίξεις στο κόμμα των Συντηρητικών και την βαθύτατη πολιτική κρίση στην κυβέρνηση που αντιμετωπίζει η πρωθυπουργός Λιζ Τρας έχουν όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.  Με τη λέξη «χάος» να περιγράφει τις εξελίξεις κυκλοφορούν σήμερα αρκετές βρετανικές εφημερίδες, με τα άρθρα να αναφέρουν ότι η πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη του κόμματος και της κυβέρνησής της.

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του ITV Πολ Μπραντ. Στο live του BBC, ο πολιτικός συντάκτης Κρις Μέησον αναφέρει ότι «είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπορεί η Τρας να συνεχίσει έτσι για καιρό» ενώ επτά βουλευτές των Τόρις ζήτησαν την παραίτησή της.

Στην ιστοσελίδα του ο Guardian αναφέρει ότι η «κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» ενώ ο συντηρητικός βουλευτής, Simon Hoare, είπε ότι σήμερα και αύριο είναι «μέρες κρίσιμης σημασίας».

To Sky News γράφει ότι η «πρωθυπουργία της Λιζ Τρας κρέμεται από μία κλωστή» και δημοσιεύει φωτογραφία έξω το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ με δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφους και κάμερες να ετοιμάζονται για τις εξελίξεις.

H Τρας έχει δει το κύρος της να καταρρακώνεται, με την κοινή γνώμη να την απορρίπτει και βουλευτές από το ίδιο της το κόμμα να την αμφισβητούν.

Έχει ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψει σχεδόν το σύνολο του οικονομικού της προγράμματος –αφού αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις αγορές– , έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών της Κουάσι Κουάρτενγκ, και χθες Τετάρτη έχασε και την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

“Νίκη” Τρας για το fracking – Καταψήφισε η Βουλή

Καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση των Εργατικών για την απαγόρευση της αμφιλεγόμενης μεθόδου υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, σε μια ψηφοφορία που είχε λάβει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας κέρδισε την ψηφοφορία με 326 ψήφους έναντι 230, αλλά δεν έμεινε αλώβητη. Όπως επισημαίνει το BBC, 40 Συντηρητικοί βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments