Nέα της αγοράς

Formula 1: Σήκωσαν τα χέρια Hamilton-Rosberg μπροστά στις κάμερες -Του έβγαλε το καπέλο

Formula 1: Σήκωσαν τα χέρια Hamilton-Rosberg μπροστά στις κάμερες -Του έβγαλε το καπέλο

Πηγή Φωτογραφίας: EssentiallySports

Lewis Hamilton και Nico Rosberg ήταν ίσως το κορυφαίο δίδυμο πιλότων της Mercedes AMG στη Formula 1, φίλοι από παιδιά, αλλά και μεγάλοι ανταγωνιστές στις πίστες.

Μάλιστα, δεν έλειψαν οι στιγμές που η ένταση ανάμεσα στους δύο πιλότους έφτασε στα άκρα. Η αντιπαλότητά τους κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που ήταν team-mates στη Mercedes, από το 2013 έως το 2016. Ηταν η περίοδος κατά την οποία οι δύο πιλότοι κυριάρχησαν στο άθλημα, με τον Hamilton να κατακτά δύο φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και τον Rosberg μία. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που συνέκριναν την αντιπαλότητα των Hamilton-Rosberg με αυτή των Prost-Senna.

View this post on Instagram

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Το περιστατικό όμως του 2015, μετά το τέλος του grand prix των ΗΠΑ, το «ξεκατίνιασμα» του Lewis Hamilton με τον Nico Rosberg, με τον ένα να πετάει στον άλλο το καπέλο της 2ης θέσης, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την κόντρα τους. Αλλωστε, όπως φαίνεται, ο Rosberg το κρατάει έως και σήμερα.

Όταν Hamilton και Rosberg πετούσαν ο ένας στον άλλον το καπέλο

Ο αγώνας στην πίστα του Όστιν στις ΗΠΑ είχε τελειώσει. Το πρωτάθλημα είχε κριθεί και ο Lewis Hamilton είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Ομως η ένταση παρέμενε στα «κόκκινα», παρά τους πανηγυρισμούς στην ομάδα της Mercedes.

Hamilton και Rosberg συναντήθηκαν στο cooldown room της Formula 1-F1. Ο Γερμανός σηκώθηκε από τη θέση του, αγκάλιασε τον Βρετανό και τον συνεγχάρη για την κατάκτηση του τίτλου. Εως τότε τίποτε δεν έδειχνε πως θα προκληθεί επεισόδιο ανάμεσα στους πιλότους. Προφανώς όμως ο Rosberg «έβραζε» ακόμα με όσα είχαν γίνει στον αγώνα και κάπου εκεί ο Hamilton έριξε λάδι στη φωτιά. Πήρε τα καπέλα που δίνει η Pirelli στους τρεις πρώτους στον αγώνα, κράτησε αυτό της 1ης θέσης και πέταξε στον Rosberg αυτό της 2ης.

Ο Γερμανός, αφού το επεξεργάστηκε, το επέστρεψε στον Βρετανό με τον ίδιο τρόπο. Του το πέταξε!Πλέον, ήταν ξεκάθαρο πως η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μόνο πανηγυρική δεν ήταν, με τους δύο πιλότους να μοιάζουν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια, ωστόσο ο Hamilton απομακρύνθηκε μόνος του από το σημείο και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Τι έγινε στον αγώνα και προκάλεσε τον καβγά με τα καπέλα

Μπορεί το περιστατικό με το «ιπτάμενο» καπέλο να σημειώθηκε το 2015, να έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια και οι σχέσεις των δύο πιλότων να έχουν φτιάξει, ωστόσο στους κύκλους της F1 ακούγεται πως ο Nico Rosberg εξακολουθεί να είναι ακόμα θυμωμένος με τον Lewis Hamilton, όχι για το καπέλο, αλλά για τον αγώνα στο Οστιν.

Στο grand prix των ΗΠΑ το 2015 ο Βρετανός πίεσε τον Rosberg να βγει εκτός πίστας στην πρώτη στροφή του αγώνα, ενώ εκείνος συνέχισε να κερδίζει, διεκδικώντας τον τρίτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί λένε πως το περιστατικό στην πρώτη στροφή ήταν αυτό που οδήγησε στην «ανταλλαγή» καπέλων.

Η σεζόν του 2015 ήταν η τρίτη των Rosberg και Hamilton ως team mates της Mercedes, και η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το δίδυμο ήταν σε άμεσο ανταγωνισμό για το πρωτάθλημα. Ο Βρετανός είχε σφραγίσει τον τίτλο στο Grand Prix του Abu Dhabi στο τέλος της σεζόν την προηγούμενη χρονιά και είχε και πάλι το πλεονέκτημα έναντι του team mate του το 2015. Με νίκη στο Grand Prix των ΗΠΑ, ο Hamilton θα σφράγιζε τον τίτλο τρεις αγώνες πριν από το τέλος.

Ωστόσο, ο Rosberg ήταν ένας από τους πλέον μαχητικούς πιλότους της F1 και δεν άφηνε ποτέ και καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Γερμανός λοιπόν κατέκτησε την pole position, κερδίζοντας το πλεονέκτημα έναντι του Hamilton. Στη συνέχεια όμως, όταν τα πέντε κόκκινα φώτα έσβησαν, ήρθε το περιστατικό της πρώτης στροφής. Ο Βρετανός μπήκε επικεφαλής του σχηματισμού των μονοθεσίων στην πίστα, ο Rosberg βρέθηκε πίσω από τις Red Bull των Daniel Ricciardo και Daniil Kyvat, καθώς και τη Force India, του Sergio Perez.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments