Διεθνή

Ιταλία: Την Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Την Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Gregorio Borgia

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να εκφωνήσει αύριο Τρίτη, στις 11:00 (τοπική ώρα) τις προγραμματικές δηλώσεις για την κυβέρνησή της. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προάσπιση της εγχώριας γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής.

Επίσης αύριο Τρίτη, από τις 19:00 (ώρα Ιταλίας), οι 400 Ιταλοί βουλευτές θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην 68η κυβέρνηση της Ιταλικής Δημοκρατίας. Η θετική έκβαση της ψηφοφορίας, ουσιαστικά, θεωρείται βέβαιη (εκτός και αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις) ενώ την Τετάρτη, η κυβέρνηση θα ζητήσει και την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας. Σε μια χώρα που έχει συνηθίσει σε παρατεταμένες συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβερνήσεων, για την κυβέρνηση Μελόνι χρειάστηκε συγκριτικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Άτυπη συνάντηση Μακρόν – Μελόνι στη Ρώμη

Η νέα Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν το βράδυ της Κυριακής άτυπη συνάντηση στην Ρώμη. Ο Μακρόν βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Αγίου Αιγιδίου, ενώ τη Δευτέρα 24/10 θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μετά την συνομιλία του με την Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ως ευρωπαίοι, ως γειτονικές χώρες, ως φίλοι λαοί, με την Ιταλία πρέπει να συνεχίσουμε όλη την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Πρέπει να τα καταφέρουμε μαζί, με διάλογο και φιλοδοξία: το οφείλουμε στους νέους μας και στους λαούς μας. Η πρώτη μας συνάντηση στην Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, πάει προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments