Διεθνή

Ρίσι Σούνακ: Οι πρώτες αντιδράσεις του βρετανικού Τύπου

Ρίσι Σούνακ: Οι πρώτες αντιδράσεις του βρετανικού Τύπου
Η ομιλία του σύντομη, λίγο αμήχανη και διάρκειας μόλις περίπου ενάμιση λεπτού, την οποία διάβασε από οτοκιού, πέρασε άμεσα από το "μικροσκόπιο" του βρετανικού Τύπου.

“Ενωτικός” εμφανίστηκε στην πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ο Ρίσι Σούνακ, ο τρίτος κατά σειρά μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Η ομιλία του σύντομη, λίγο αμήχανη και διάρκειας μόλις περίπου ενάμιση λεπτού, την οποία διάβασε από οτοκιού, πέρασε άμεσα από το “μικροσκόπιο” του βρετανικού Τύπου.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο τουυ Guardian. «Αυτό μόλις και μετά βίας μετράει ως ομιλία. Ο λόγος του Σούνακ ήταν ξύλινος και το περιεχόμενο των λεγομένων του δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα κλισέ». Ωστόσο αναγνωρίζει ως θετικό στοιχείο τις ευχαριστίες του στη Λιζ Τρας, τις οποίες χαρακτηρίζει γενναιόδωρες αλλά και την αναφορά στην «ακεραιότητα και ταπεινότητα» που «υποδηλώνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τους προκατόχους του».

Η πολιτική ανταποκρίτρια του Sky News, Liz Bates, σχολιάζοντας το απότομο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε ότι ήταν «σαν να παρακολουθείς ένα πολιτικό ρομπότ» και πρόσθεσε ότι αργά ή γρήγορα ο Σούνακ θα αναγκαστεί να βγει στο προσκήνιο της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

«Στην ομιλία του, ήταν πολύ σύντομος, μπήκε στο θέμα, εμφανίστηκε ως επιδέξιος, επαγγελματίας – ήταν σχεδόν σαν να παρακολουθούμε ένα πολιτικό ρομπότ. Δεν θα μπορούσα να πω τίποτα άλλο: «Θα πρέπει να δείξει λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments