Διεθνή

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια υπέροχη χώρα»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια υπέροχη χώρα»

Πηγή Φωτογραφίας: Aaron Chown/PA/Reuters

Σε ένδειξη στήριξης του νέου Πρωθυπουργού η Πένι Μόρντον συνεχάρη τον συναγωνιστή της κάτω από την ίδια στέγη, ενώ τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή

Με αυτήν την πρόταση αρχίζει την ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο νέος Πρόεδρος των Συντηρητικών και Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, μετά από μία ακόμη ταραχώδη ημέρα και ύστερα από την απόσυρση της υποψηφιότητας της Πένι Μόρντον.

Σε ένδειξη στήριξης του νέου Πρωθυπουργού η Πένι Μόρντον συνεχάρη τον συναγωνιστή της κάτω από την ίδια στέγη, ενώ τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με παρατεταμένα χειροκροτήματα και το άγραφο έθιμο του χτυπήματος των βουλευτικών εδράνων.

Ο φίνος στους τρόπους και στην κοψιά Ρίσι Σούνακ, με πρόσωπο τριαντάρη, παραλαμβάνει μία οικονομία τρωθείσα από αλλεπάλληλα πλήγματα, ακόμη και από λανθασμένους χειρισμούς και εσφαλμένες επιλογές.

Ο ίδιος ο χρήστης των κοινωνικών μέσων μπορεί να το διαπιστώσει στην ανάρτησή του, στην οποία ο νέος Πρωθυπουργός ομιλεί για «μια βαθιά οικονομική κρίση»: «Θέλω να φτιάξουμε την οικονομία μας».

Το άλλοτε «δυνατό χαρτί» των Συντηρητικών, πρωταρχική τους μέριμνα για να μένει πάντοτε όρθια η πατρίδα τους εσωτερικά και εξωτερικά, κατέληξε ένας «δυνατός πονοκέφαλος».

Και οφείλει ο κάθε στοιχειωδώς καλοπροαίρετος παρατηρητής των γεγονότων να αναγνωρίσει ότι, από τον προηγούμενο Αύγουστο, προειδοποιούσε για το οικονομικό πρόγραμμα της προκατόχου του, εν μέσω, μάλιστα, οικονομικής και χρηματοπιστωτικής ύφεσης και ενεργειακής ανασφάλειας.

Οπαδός της δημοσιονομικής σοβαρότητας και αντίθετος στους οικονομικούς ερασιτεχνισμούς, παρέμεινε και παραμένει πιο συναινετικός και πιο μειλίχιος από τους δύο προκατόχους του και δεσμεύεται για την αποκατάσταση της σταθερότητας στα δημοσιονομικά πράγματα και στο κεφάλι των Βρετανών, που αγωνιούν για τις προοπτικές της πατρίδας τους.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού, η δημοσιονομική στοχοπροσήλωση  και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών αποτελούν τις άμεσες οικονομικές στοχεύσεις του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος δεν πρόκειται να αναλωθεί σε τακτικισμούς και σε βυζαντινισμούς, αλλά, ως αυθεντικός workaholic, στην παραγωγή έργου. Ελπίζουμε βέβαια, επιτυχούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments