Οδηγός

Φοιτητικό επίδομα: Στο τραπέζι να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Φοιτητικό επίδομα: Στο τραπέζι να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γονείς φοιτητών, φοιτητές αλλά και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητούν να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Γονείς φοιτητών, φοιτητές αλλά και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας ζητούν να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Το επαναλαμβανόμενο αίτημα συνδέεται με την επισήμανση των δικαιούχων ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε η ψηφιακή πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr και όχι σε δική τους καθυστέρηση ή αδιαφορία.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας, Είμαστε γονείς και φοιτητές, δικαιούχοι (καθώς πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις) οι οποίοι δεν μπορέσαμε, είτε να κάνουμε οριστική υποβολή των αιτήσεων μας για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας stegastiko.minedu.gov.gr, οπότε το σύστημα τις έχει προσωρινά αποθηκευμένες, είτε για άλλους λόγους να τις εκτελέσουμε εμπρόθεσμα, μέσα στη μικρή παράταση δύο ημερών που δόθηκε.
Γνωρίζοντας πως είστε υποστηρικτή και πάντα κοντά στους γονείς και τους φοιτητές, ιδίως σε τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές οικονομικών αναγκών, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για μια νέα προθεσμία ώστε να ανοίξει η εν λόγω πλατφόρμα για μια ακόμα φορά και να λάβουμε και εμείς ως δικαιούχοι αυτό το οικονομικό βοήθημα που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για εμάς».

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξήθηκε κατά 50% δηλαδή από 1.000 ευρώ ετησίως στα 1.500 ευρώ ενώ αποφασίστηκε και η αύξηση στα  2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του νέου στεγαστικού προγράμματος της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Συνολικά αφορά 50.000 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, φέτος θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα για την περσινή χρονιά.

«Το φοιτητικό επίδομα πληρώνεται κάθε φθινόπωρο για το προηγούμενο ακαδημαϊκό και ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ», εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση η κυρία Κεραμέως.

Ειδικά για τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ, όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα.

Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε για κατασκευή άνω των 8.150 κλινών σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Θεσσαλία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Αττική και Κρήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments