Focus

Ρίσι Σούνακ: Ένας πρώην χρηματιστής στο «τιμόνι» της Βρετανίας – Αφοσιωμένος στην ιδεολογία της Θάτσερ

Ρίσι Σούνακ: Ένας πρώην χρηματιστής στο «τιμόνι» της Βρετανίας – Αφοσιωμένος στην ιδεολογία της Θάτσερ

Πηγή Φωτογραφίας: Tatler

Ρίσι Σούνακ: Φανατικός υποστηρικτής της Μάργκαρετ Θάτσερ και για τους επικριτές του «προδότης» του Μπόρις Τζόνσον

Ο Ρίσι Σούνακ, έγινε γνωστός στους Βρετανούς για το πάθος του για το Βrexit και τον θαυμασμό του προς τη «Σιδηρά Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ. Είναι παιδί Ινδών μεταναστών, σπούδασε σε ένα από τα διασημότερα ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας, έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλά πτυχία και μια μικρή θητεία στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

View this post on Instagram

A post shared by Rishi Sunak (@official_rishisunak)

Αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέστη ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, σε μία κούρσα διαδοχής που «έτρεξε» μόνος του και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει το χάος που επικρατεί στη χώρα του.

Ποιος είναι ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ

Φανατικός υποστηρικτής της Μάργκαρετ Θάτσερ και για τους επικριτές του «προδότης» του Μπόρις Τζόνσον, ο Σούνακ γεννήθηκε στο Σαουθάμπτον τον Μάιο του 1980, από γονείς ινδικής καταγωγής που όμως είχαν μεταναστεύσει στη Βρετανία από την ανατολική Αφρική ενώ ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του διατηρούσε το δικό της φαρμακείο.

Φοίτησε στο ιδιωτικό σχολείο Winchester College – και εργαζόταν ως σερβιτόρος σε κατάστημα με κάρυ στο Σαουθάμπτον τα καλοκαίρια- ενώ στη συνέχεια πήγε στην Οξφόρδη για να σπουδάσει φιλοσοφία, πολιτική και οικονομικά.

Πήρε το πτυχίο και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάρτα Μούρτι, κόρη του Nαραγιάνα Μούρτι, Ινδού δισεκατομμυριούχου και συνιδρυτή της Infosys, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα. Ο ίδιος αποφεύγει να μιλά για τον πλούτο που κατέχουν οικογενειακώς.

Από το 2001 έως το 2004, διετέλεσε αναλυτής στη Goldman Sachs και αργότερα συνεργάστηκε με δύο hedge funds, το The Children’s Investment Fund Management και το Theleme Partners.

Ο «αμύθητος» πλούτος

Σύμφωνα με τον Guardian, πλέον ο Σούνακ και η σύζυγός του είναι οι πρώτοι ένοικοι στην ιστορία της Ντάουνινγκ Στριτ που είναι πλουσιότεροι από την βασιλική οικογένεια του Μπάκιγχαμ, σε μια εποχή που εκατομμύρια Βρετανοί ασφυκτιούν να επιβιώσουν.

Ο Σούνακ και η Μέρτι, διαθέτουν συνολική περιουσία περίπου 730 εκατομμυρίων στερλινών (827 εκατ. δολ.) – περίπου διπλάσιο από τον εκτιμώμενο πλούτο των 300-350 εκατομμυρίων στερλινών του βασιλιά Καρόλου Γ΄ και της βασίλισσας Καμίλα.

Παράλληλα, ο 42χρονος νωρίτερα φέτος έγινε ο πρώτος πολιτικός πρώτης γραμμής που συμπεριλήφθηκε ποτέ στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου στους Sunday Times ενώ ανταγωνίζεται τη βασιλική οικογένεια και στον αριθμό των επίσημων κατοικιών. Ο Σούνακ κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο τεσσάρων ακινήτων σε όλο τον κόσμο, αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων στερλινών ενώ το σπίτι της οικογένειάς του στο Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, έχει πέντε υπνοδωμάτια με κτηματομεσίτες να εκτιμούν ότι αξίζει περισσότερο από 7 εκατομμύρια στερλίνες.

Νωρίτερα φέτος, η σύζυγος του Σούνακ είχε πρωταγωνιστήσει σε φορολογικό σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι παρουσιαζόταν ως διαμένουσα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά όχι ως κάτοικος («non-domiciled» resident) γεγονός που της επέτρεπε να μην πληρώνει φόρους στη Βρετανία για όσα χρήματα κέρδιζε στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments