Πολιτική

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος στις εκλογές

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος στις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Κληθείς να σχολιάσει, την οικονομία, υποστήριξε ότι η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές σε σχέση με τους μισθούς και την ακρίβεια. «Πρέπει να υπάρξει μια άλλη πολιτική. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τους μηχανισμούς τιμολόγησης, ο κ. Τσίπρας έδωσε την πρότασή του για το πλαφόν στην τελική τιμή: «Την πρώτη περίοδο που δεν υπήρξε πλαφόν, υπήρξαν υπερκέρδη. Τα υπερκέρδη βγαίνουν τώρα από τη χονδρική στη λιανική. Είχαμε υπερτιμολόγηση του κόστους».

«Φαινόμενα αισχροκέρδειας βλέπουμε στα καύσιμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις αυξήσεις, που ταλαιπωρούν τους Ελληνες οδηγούς. Μίλησε, όμως, και για τους ελέγχους στην αγορά και τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ.

«Οι έλεγχοι θα ήταν ένα σοβαρό μέτρο παρέμβασης. Το πλαφόν στην πηγή, η φορολόγηση των υπερκερδών θα ήταν παρέμβαση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας κριτική στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη ΔΕΘ

«Στη ΔΕΘ καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αφορά σε αλλαγές και στη φορολογία», ανέφερε για να τονίσει ότι θα δώσει ελαφρύνσεις στους πολίτες. «Εχουμε προτείνει απαραίτητη μείωση έμμεσων φόρων, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους τους πολίτες». «Οι πλούσιοι στη χώρα μας ίσως να περνάνε καλά αλλά οι φτωχοί δεν περνούν καλά», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι είπε για τον Ερντογάν 

«Ανησυχητική η κλιμάκωση της ρητορικής της Τουρκίας. Δεν επιθυμεί ο Ερντογάν πρώτο θέμα να είναι η οικονομία στην Τουρκία, θέλει να είναι η Ελλάδα και ο κίνδυνος πολέμου», είπε κληθείς να σχολιάσει την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία βρισκόταν σε μια κατάσταση, που ήταν αποδυναμωμένη. Είχε φύγει ο Τραμπ και είχε σταματήσει τον πρώτο κύκλο της ρητορικής και της έντασης ο Ερντογάν. Είχα ζητήσει να αναλάβει μια πρωτοβουλία η κυβέρνηση: αυτή της διπλωματίας. Να κάνουμε τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά», είπε.

Τι είπε για τον φράχτη στον Εβρο

Για το ζήτημα της επέκτασης του φράχτη στον Εβρο, είπε ότι «είναι σύμβολο φετίχ. Ο φράχτης δεν χτίζεται πάνω στα σύνορα αλλά μέσα στα σύνορά σου. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο ζήτημα του προσφυγικού», είπε.

Τι είπε για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση

«Το θέμα του κ. Πάτση, που είχε συστήσει εταιρεία με έδρα το εξωτερικό και αγόραζε και “κόκκινα δάνεια”αλλά ήταν και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ήδη γνωστό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια. Αλλά τώρα το θέμα των κόκκινων δανείων έχει πάρει διαστάσεις».

«Ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η περίπτωση Πάτση είναι εκτεταμένο φαινόμενο. Υπάρχουν εταιρείες που παίρνουν κόκκινα δάνεια πολιτών και πρέπει να διερευνηθούν», συμπλήρωσε.

Τι είπε για τις εκλογές και τη Νέα Δημοκρατία

Στο ερώτημα για τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης και ο καθένας πρέπει να κρατάει μία πισινή. Εκφράζω την πίστη μου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», σημείωσε.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων, μία διαρκώς διογκούμενη δυσαρέσκεια απέναντι στην οικονομία και απέναντι στην κυβέρνηση. Η δεξαμενή των αναποφάσιστων δεν θα πάει προς την κυβέρνηση», είπε δικαιολογώντας την άποψή του λόγω της δυσαρέσκειας που, όπως είπε, επικρατεί. «Αυτοί που θα πάνε στην κάλπη είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας να μην υπάρχει μεγάλη αποχή στις εκλογές.

«Ο Μητσοτάκης ζητά αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές αλλά λέει ότι αν δεν έχει την αυτοδυναμία στις δεύτερες θα πάει και σε τρίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποσταθεροποιητής της κοινωνίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε, όμως, ότι το σημαντικό είναι να δοθεί εναλλακτική στους ανθρώπους που αγωνιούν και δεν είναι ζήτημα «αν κερδίσει ο Τσίπρας ή χάσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments