Trash

Τα μοντέλα περπάτησαν σε λάσπη για την πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Τα μοντέλα περπάτησαν σε λάσπη για την πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Πηγή Φωτογραφίας: Lifestyle Asia Hong Kong

«Το σκηνικά αυτού του show είναι μια μεταφορά του ότι ξεθάβουμε την αλήθεια και του ότι πατάμε γερά στη γη»

Μέσα από λοφάκια λάσπης από τυρφώνα λάξευσε την πασαρέλα για το show της κολεξιόν SS23 του Balenciaga ο Ισπανός καλλιτέχνης Santiago Sierra. Σχεδιασμένο και δημιουργημένο από τον Sierra και το αρχιτεκτονικό γραφείο Sub, το σκηνικό ήταν μια μεγάλη λακκούβα λάσπης στο συνεδριακό κέντρο Parc des Expositions de Villepinte στα προάστια του Παρισιού..

View this post on Instagram

A post shared by Santiago Sierra (@estudiosantiagosierra)

«Το σκηνικά αυτού του show είναι μια μεταφορά του ότι ξεθάβουμε την αλήθεια και του ότι πατάμε γερά στη γη» είπε, σε ανακοίνωση ο Demna Gvasalia, διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας. «Ας επιτρέψουμε να είναι ο καθένας οποιοσδήποτε και να “make love not war”» πρόσθεσε..

Το 2005, ο Sierra είχε δημιουργήσει στο Kestnergesellschaft του Ανόβερου την εγκατάσταση «House of Mud», στην οποία γέμισαν με λάσπη και τύρφη δύο αίθουσες του μουσείου τέχνης. Σε μεγάλο βαθμό όπως και η δουλειά του Demna στον Balenciaga, η εγκατάσταση ήταν σχόλιο για τα εργατικά δικαιώματα και σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930 που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητής λίμνης στο Ανόβερο. Στο show, καθώς τα μοντέλα βάδιζαν, άφηναν πατημασιές στη λάσπη για να ακολουθήσει ο επόμενος..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments