Πολιτική

Αναβάθμιση του οδικού άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας

Αναβάθμιση του οδικού άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ένα από τα κομβικής σημασίας έργα, τα οποία περνά στη φάση της υλοποίησης, είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα. 

Ένα από τα κομβικής σημασίας έργα, τα οποία περνά στη φάση της υλοποίησης, είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα που συνδέει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα.

Πρόκειται για την αναβάθμιση του άξονα, ο οποίος επιτρέπει ουσιαστικά την επικοινωνία ανάμεσα σε δύο σημαντικούς νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και, συνολικότερα, της Δυτικής Ελλάδας – τον Νομό Καστοριάς και τον Νομό Κοζάνης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Η χιλιομετρική απόσταση του οδικού άξονα υπερβαίνει τα 55 χιλιόμετρα και η αναβάθμισή του ήταν ένα ώριμο αίτημα των κατοίκων των δύο νομών και, γενικότερα, των πολιτών που εξυπηρετούνται μέσα από τον εν λόγω άξονα.

Η αναβάθμιση προάγει την τοπική οικονομία, αφού διασφαλίζονται θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την περαιτέρω άνθιση των εμπορικών, βιομηχανικών και τουριστικών  δραστηριοτήτων στον Νομό Καστοριάς, στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή συνολικά.

Βέβαια, είναι αξιοπρόσεκτες η βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών και η μείωση του μεταφορικού κόστους, οι οποίες επιτυγχάνονται με την αναβάθμιση του οδικού άξονα.

Παράλληλα, υλοποιείται το αίτημα για αναβάθμιση των μετακινήσεων στο εσωτερικό των περιφερειών μετακινήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και προάγεται ουσιωδώς η σύνδεση ανάμεσα στην Καστοριά, την Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Ακόμη, στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο αναφορικά με την κατασκευή της σήραγγας Κλεισούρας, που συνδέει το ρέμα Κώτουρη με τα όρια του Νομού Κοζάνης, μέσα από τη δημιουργία τεσσάρων ισόπεδων κόμβων, τεσσάρων διαβάσεων, της γέφυρας στο ύψος του ρέματος Κώτουρη μήκους 34,6 μέτρων και της διπλής κατευθύνσεως σήραγγας της Κλεισούρας 1.365 μέτρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που πρόκειται να αναδιαμορφώσει και να προάγει ουσιαστικά την περιοχή, ανέρχεται στα 57,32 εκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments