Πολιτική

Ανδρέας Πάτσης: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα – Ζήτησε το Πόθεν Έσχες

Ανδρέας Πάτσης: Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα – Ζήτησε το Πόθεν Έσχες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, προκάλεσε την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα Πόθεν Έσχες του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνήσει σε πρώτη φάση, εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Νωρίτερα σήμερα με ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ανέφερε ότι «Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία»

Αφορμή για τη διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, υπήρξε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών, που εξαγόρασαν «κόκκινα» δάνεια στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στο κόμμα του δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.» σημείωναν πηγές της Πειραιώς. Ο κ. Πάτσης δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Για την υπόθεση Πάτση παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments