Διεθνή

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι έχουν χάσει εξοπλισμό – αεροσκάφη – Δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει τις απώλειες

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι έχουν χάσει εξοπλισμό – αεροσκάφη – Δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει τις απώλειες

Πηγή Φωτογραφίας: Forbes

«Και δεν πρόκειται να τον αναπληρώσουν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος – Μαίνονται μάχες στα ανατολικά

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο νυχτερινό του διάγγελμα τόνισε πως διεξάγονται «πολύ άγριες μάχες» «κοντά στο Μπαχμούτ, μια πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας, που εδώ και μήνες αποτελεί προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό.

«Η κατάσταση στη γραμμή του μετώπου δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Εξαιρετικά σκληρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά στο Μπαχμούτ και την Αβντιίβκα», ανέφερε στο μήνυμά του που μεταδόθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι αναμένονται «καλά νέα» από τα μέτωπα, χωρίς να δώσει κάποια διευκρίνιση. «Όλοι όσοι μάχονται και κρατούν τις θέσεις μας σε αυτές τις περιοχές είναι απλά ήρωες. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές» είπε και πρόσθεσε πως απελευθερώθηκαν κοινότητες στην περιοχή της Λουχάνσκ.

Έπειτα, προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό του λαού του. «Στη διάρκεια της Τετάρτης (26/10), οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν πολλές φορές και στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας. Η πολεμική αεροπορία φέρνει αποτελέσματα. Καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο κι ένα drone των εισβολέων. Ο αριθμός των ρωσικών ελικοπτέρων που έχουμε καταρρίψει πλησιάζουν τα 250», τόνισε και συνέχισε:

«Οι Ρώσοι εισβολείς έχουν ήδη χάσει τόσο εξοπλισμό – αεροσκάφη και άλλα – όσο οι περισσότεροι στρατοί πολύ απλά δεν έχουν στη διάθεσή τους και ποτέ δεν θα έχουν. Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες. Ευχαριστώ τους πολεμιστές μας για την σταδιακή αποστρατικοποίηση του εχθρού μας που θα είναι και μη αναστρέψιμη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments