Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -Τομεάρχης Εργασίας
Παναγιώτης Βλάχος
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Ρουσόπουλος – Ξενογιαννακοπούλου -Βλάχος στο pagenews.gr: Αντιπαράθεση για Πάτση, υποκλοπές

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τομεάρχης Εργασίας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτης Βλάχος αναφέρθηκαν στην υπόθεση Πάτση, στις παρακολουθήσεις αλλά και τα ελληνοτουρκικά. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τομεάρχης Εργασίας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτης Βλάχος μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στην υπόθεση Πάτση, στις παρακολουθήσεις αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ρουσόπουλος – Ξενογιαννακοπούλου -Βλάχος στο pagenews.gr: Αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις και την υπόθεση Πάτση

Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε: “Από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση εγώ έκανα μια δημόσια δήλωση δεν ξέρω σε ποιους άρεσε και σε ποιους όχι λέγοντας ότι αυτή η υπόθεση έχει αφήσει πολλά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν όλα. Εγώ προσωπικά υπέστην ένα σοκ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα που συνέβη και τρίτον είπα οι εξεταστικές επιτροπές φοβούμαι και τότε πριν από περίπου δύο μήνες και επιβεβαιώθηκα δυστυχώς μετά, ότι επειδή το κάθε κόμμα θα βγάλει το δικό του πόρισμα δεν θα οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργήσει την αίσθηση στον πολίτη της απαξίωσης των πολιτικών για μια ακόμη φορά και τέταρτον είχα κάνει μια πρόταση ότι αυτός που θα μπορούσε να μας δώσει απαντήσεις καθώς έχει τη δυνατότητα από το νόμο να άρει όλα τα απόρρητα είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον οποίο είχα καλέσει να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης..”.

Για την υπόθεση Πάτση ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε: “Δεν είναι τιμή ούτε στον κοινοβουλευτισμό ούτε στο πολιτικό μας σύστημα να δημιουργούνται τέτοιου είδους μαύρες σκιές πάνω από τον κοινοβουλευτικό βίο ασχέτως αν ανήκει στη ΝΔ ή όχι, βεβαίως αφού ήταν στη ΝΔ και διεγράφη με μια απόφαση η οποία ελήφθη κατόπιν έρευνας όπως φαίνεται που προηγήθηκε..”

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε τα εξής: “Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο μιας αντιδημοκρατικής εκτροπής αναφέρομαι στο σκάνδαλο αυτό των παρακολουθήσεων, ένα σκάνδαλο που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού που αμέσως μετά τις εκλογές επέλεξε ο ίδιος να έχει και την εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά είναι ένα διπλό σκάνδαλο γιατί από τη στιγμή που είδαμε ότι πλέον τα στοιχεία βγαίναν καθημερινά τους τελευταίους μήνες και μετά και την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη και τη σχετική προσφυγή στην δικαιοσύνη ότι υπήρξε ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης από τη μεριά της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κυρίως από την κυβέρνηση για αυτό κιόλας τελικά η εξεταστική επιτροπή εμποδίστηκε στην ουσία από την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που θα όφειλαν να παρουσιαστούν..”

Ο κ. Βλάχος υπογράμμισε: “Το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων αφορά κάθε πολίτη δεν αφορά μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί θίγει τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, θίγει το δικαίωμα κάθε πολίτη να νιώθει ελεύθερος, να μην τον παρακολουθούν να μπορεί να αποφασίζει για τη ζωή του και να μην εκβιάζεται. Δυστυχώς όμως το σκάνδαλο της παρακολούθησης ακολούθησε ένα σκάνδαλο συγκάλυψης, είδαμε για παράδειγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή δεν κάλεσε κρίσιμους μάρτυρες όπως ο κ. Δημητριάδης, δεν έγινε αποδεκτό κρίσιμο αποδεικτικό υλικό όπως ο κατάλογος προμηθευτών της εταιρείας Intellexa το οποίο θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε τις διαδρομές του Predator στην Ελλάδα και φυσικά δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης..”