Διεθνή

Η Πελόζι, μια απόπειρα δολοφονίας και οι ενδιάμεσες εκλογές

Η Πελόζι, μια απόπειρα δολοφονίας και οι ενδιάμεσες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: to vima/Αρχείου/Inside Story

Ο εκπρόσωπος της Πελόζι δηλώνει ότι ο Πολ Πελόζι «δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από έναν δράστη που χρησιμοποίησε βία και απείλησε να τον σκοτώσει, απαιτώντας να δει την πρόεδρο».

Επίσημη είναι, πλέον, η καταγγελία της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο σύζυγος της οποίας δέχθηκε δολοφονική επίθεση εντός της κατοικίας του ζεύγους στο Σαν Φρανσίσκο. Ο εκπρόσωπος της Πελόζι δηλώνει ότι ο Πολ Πελόζι «δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από έναν δράστη που χρησιμοποίησε βία και απείλησε να τον σκοτώσει, απαιτώντας να δει την πρόεδρο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, των Δημοκρατικών και στενός συνεργάτης της Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε την δολοφονική επίθεση εναντίον του συζύγου της στενούς συνεργάτη της «απεχθή» και τόνισε «ότι κάθε ευσυνείδητος πολίτης οφείλει να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τη βία στην πολιτική μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων».

Σύμφωνα, επίσης, με το επίσημο ανακοινωθέν για το θλιβερό συμβάν, ο 82χρονος δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι μέσα στο χώρος της κατοικίας από τον 42χρονο Ντέιβιντ Ντεπάπ και έδεσε χειροπόδαρα τον ηλικιωμένο άνδρα, περιμένοντας την επιστροφή της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκειμένου να της επιτεθεί.

Ωστόσο, κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα ανάμεσα στην επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι και την επιστροφή της ίδιας της Αμερικανής αξιωματούχου στο σπίτι, ο 82χρονος άνδρας κατάφερε να καλέσει τις αστυνομικές αρχές από το μπάνιο του σπιτιού, κρατώντας το τηλέφωνο ανοιχτό και με αυτόν τον τρόπο η Αστυνομία πληροφορήθηκε το περιστατικό και μπόρεσε να δράσει άμεσα.

Έως εδώ, δεν υπάρχει τίποτε το «χιτσκοκικό», τίποτε που να θυμίζει βγαλμένη από θεωρίες συνωμοσίας.

Οι εξελίξεις περιπλέκονται, όμως, με την εκτίμηση των αρχών, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την ειδεχθή ενέργεια του 42χρονου δράστη.

Με βάση όσα αναφέρονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο δράστης κινήθηκε εναντίον της ίδια της ζωής του συζύγου της Νάνσι Πελόζι για λόγους πολιτικούς.

Η σκέψη των περισσότερων παρατηρητών δεν μπορεί να στραφεί παρά στη επίσκεψη της Πελόζι στην Ταιβάν και στην εν γένει δραστηριότητα υπέρ της Ταιβάν που έχει αναπτύξει, κατά τους τελευταίους μήνες, η προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις αρχές Αυγούστου, η Νάνσι Πελόζι επισκέφθηκε την Ταιβάν και τάχθηκε υπέρ της φιλελεύθερης διακυβέρνησης του νησιού, παρά τις προειδοποιήσεις από την Κίνα, η οποία είχε δηλώσει ότι θεωρεί την επίσκεψη αυτή ως σοβαρή πρόκληση που κινδυνεύει να πυροδοτήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Το πολιτικό κίνητρο της δολοφονικής πράξης αναζητείται, με βάση τα ρεπορτάζ που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, στο γεγονός ότι η Πελόζι είναι κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, τακτική συνομιλήτρια του Προέδρου Μπάιντεν και επικεφαλής του ενός από τα δύο νομοθετικά σώματα το Κογκρέσου.

Ως πρόεδρος του νομοθετικού, λοιπόν, θα μπορούσε να στοχοποιηθεί. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγονται σε ελάχιστες ημέρες, στις 8 Νοεμβρίου. Όλα τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ανοιχτά για τα δύο κόμματα, τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι εμφανίζονται πάντως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενισχυμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να επανακάμψουν δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments