Διεθνή

Ιράν: Ο επικεφαλής των Φρουρών προειδοποιεί τους διαδηλωτές – «Σήμερα τελευταία μέρα ταραχών»

Ιράν: Ο επικεφαλής των Φρουρών προειδοποιεί τους διαδηλωτές – «Σήμερα τελευταία μέρα ταραχών»

Πηγή Φωτογραφίας: lemonde{AFP)

Οι Ιρανοί αψήφησαν τέτοιες προειδοποιήσεις σε όλη τη λαϊκή εξέγερση στην οποία οι γυναίκες έπαιξαν εξέχοντα ρόλο

Ο επικεφαλής των ισχυρών Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι το Σάββατο θα είναι η τελευταία μέρα που θα βγουν στους δρόμους, σε ένδειξη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να εντείνουν την ήδη σκληρή καταστολή των ταραχών που σαρώνουν τη χώρα.

Το Ιράν κατακλύζεται από διαδηλώσεις από τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini που κρατήθηκε από την αστυνομία ηθικής τον περασμένο μήνα, θέτοντας μια από τις πιο τολμηρές προκλήσεις για την κληρική ηγεσία από την επανάσταση του 1979.

“Μην βγείτε στους δρόμους! Σήμερα είναι η τελευταία μέρα των ταραχών”, είπε ο διοικητής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί με μια από τις πιο σκληρές γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν στην κρίση, για την οποία οι ηγέτες του Ιράν κατηγορούν τους ξένους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Αυτό το απαίσιο σχέδιο, είναι ένα σχέδιο που εκπονήθηκε… στον Λευκό Οίκο και στο Σιωνιστικό καθεστώς”, είπε ο Σαλαμί. «Μην πουλάς την τιμή σου στην Αμερική και μην χαστουκίζεις στο πρόσωπο τις δυνάμεις ασφαλείας που σε υπερασπίζονται».

Οι Ιρανοί αψήφησαν τέτοιες προειδοποιήσεις σε όλη τη λαϊκή εξέγερση στην οποία οι γυναίκες έπαιξαν εξέχοντα ρόλο. Υπήρξαν περισσότερες αναφορές για νέα αιματοχυσία και νέες διαδηλώσεις το Σάββατο.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν μαθητές σε ένα σχολείο θηλέων στην πόλη Saqez. Σε άλλη ανάρτηση, ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Επιστήμης του Κουρδιστάν, στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Κουρδιστάν, Σαναντάι.

Αρκετοί μαθητές τραυματίστηκαν, ένας από αυτούς πυροβολήθηκε στο κεφάλι, είπε ο Hengaw. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτήν την αναφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments