Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Le Monde

Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας μετά τις επιθέσεις σε πλοία στην Κριμαία, μετέδωσε το TASS

Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας μετά τις επιθέσεις σε πλοία στην Κριμαία, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

Η Ρωσία είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις, με τη βοήθεια drones, επιτέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πλοία από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη… την τρομοκρατική ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου με τη συμμετοχή Βρετανών εμπειρογνωμόνων εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών πλοίων που εμπλέκονται στη διασφάλιση της ασφάλειας του «διαδρόμου σιτηρών», η ρωσική πλευρά αναστέλλει τη συμμετοχή στο εφαρμογή των συμφωνιών για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το υπουργείο είπε νωρίτερα ότι οι επιθέσεις με drone το Σάββατο αποκρούστηκαν σε μεγάλο βαθμό, με μικρές ζημιές σε ένα ρωσικό ναρκαλιευτικό.

Ο επικεφαλής της βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Γκρίφιθς είχε δηλώσει μόλις την Τετάρτη ότι ήταν «σχετικά αισιόδοξος» ότι η συμφωνία που επέτρεψε την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα θα παραταθεί πέρα ​​από τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία της 22ας Ιουλίου, η Ουκρανία μπόρεσε να επανεκκινήσει τις εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίες είχαν σταματήσει όταν η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της στις 24 Φεβρουαρίου. Η εξαγωγική συμφωνία της Ουκρανίας είχε αρχικά συμφωνηθεί για 120 ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments