Διεθνή

Daily Mail: Κατασκοπευτικό θρίλερ με θύμα την Τρας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Daily Mail: Κατασκοπευτικό θρίλερ με θύμα την Τρας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Πηγή Φωτογραφίας: poder360

Το τηλέφωνο ήταν τόσο πολύ παραβιασμένο που τώρα έχει τοποθετηθεί σε ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο μέσα σε μια ασφαλή κυβερνητική τοποθεσία

Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, καθώς το προσωπικό κινητό τηλέφωνο της, παραβιάστηκε από πράκτορες που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάζονταν για το Κρεμλίνο, αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail.

Οι κυβερνοκατάσκοποι πιστεύεται ότι απέκτησαν πρόσβαση σε άκρως απόρρητες ανταλλαγές με βασικούς διεθνείς εταίρους, καθώς και ιδιωτικές συνομιλίες με τον κορυφαίο πολιτικό σύμμαχό της, Κουάζι Κουάρτενγκ.

Μια πηγή είπε ότι το τηλέφωνο ήταν τόσο πολύ παραβιασμένο που τώρα έχει τοποθετηθεί σε ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο μέσα σε μια ασφαλή κυβερνητική τοποθεσία.

Το χακάρισμα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας για την ηγεσία των Τόρις, όταν η Τρας ήταν υπουργός Εξωτερικών, αλλά οι λεπτομέρειες αποσιωπήθηκαν από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο.

Η βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται λύνεται και το μυστήριο, γιατί η Λιζ Τρας άλλαξε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, που χρησιμοποιούσε για πάνω από μια δεκαετία, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός. Η κίνηση προκάλεσε ανησυχία στους υπουργούς και τους συμβούλους του υπουργικού συμβουλίου που ξαφνικά δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρκέστηκε να δηλώσει πως «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά συστήματα για την προστασία από κυβερνοαπειλές. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές ενημερώσεις σε υπουργούς για ζητήματα ασφαλείας και δίδονται συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και τον μετριασμό των κυβερνοαπειλών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments