Διεθνή

Βραζιλία: Άφαντος για 2η ημέρα ο Μπολσονάρο – Θα αποδεχθεί την ήττα διαρρέουν κύκλοι του

Βραζιλία: Άφαντος για 2η ημέρα ο Μπολσονάρο – Θα αποδεχθεί την ήττα διαρρέουν κύκλοι του

Πηγή Φωτογραφίας: 20minutes

Η ομιλία Μπολσονάρο μπορεί να εκτονώσει τις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη Βραζιλία από μικρές ομάδες υποστηρικτών του, οι οποίες έχουν αρχίσει να προκαλούν οικονομικές αναταραχές,

“Άφαντος” για 2η ημέρα παραμένει ο ακροδεξιός απερχόμενος Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, παρότι επισήμως διαρρέεται ότι θα σπάσει τη σιωπή του και δεν θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Μερικοί από τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Μπολσονάρου έχουν ζητήσει στρατιωτική επέμβαση για να παραμείνει  στην εξουσία και να σταματήσει ο αριστερός εκλεγμένος πρόεδρος Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από την ανάληψη των καθηκόντων του. Οδηγοί φορτηγών υπέρ του Μπολσονάρο απέκλεισαν τους ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους.

Η ομιλία Μπολσονάρο μπορεί να εκτονώσει τις διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη Βραζιλία από μικρές ομάδες υποστηρικτών του, οι οποίες έχουν αρχίσει να προκαλούν οικονομικές αναταραχές, με ομάδες αγροτών και λιανικής να απευθύνουν έκκληση στον Μπολσονάρο να αποδεχθεί την ήττα και να ξεκινήσει η μετάβαση της εξουσίας.

Ο Μπολσονάρο δεν έχει κάνει δημόσιες παρατηρήσεις, ούτε έχει μιλήσει με τον Λούλα από τότε που ανακοινώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στενοί πολιτικοί σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του προσωπικού του, Ciro Nogueira και του αντιπροέδρου του Hamilton Mourao, έχουν αρχίσει να έρχονται σε επαφή με το στρατόπεδο Λούλα για να συζητήσουν τα διαδικαστικά της μεταβίβασης της εξουσίας. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου, κάλεσαν την κυβέρνηση Μπολσονάρο να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ροντρίγκο Γκαρσία, διέταξε ωριαία πρόστιμα 100.000 ρεάλ (20.000 $) σε όποιον βρεθεί να εμποδίζει τους αυτοκινητόδρομους και έστειλε την αστυνομία της πολιτείας για να ξεκινήσει την εκκαθάριση των αποκλεισμών. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την αστυνομία να αφαιρέσει δεκάδες οδοφράγματα που εμπόδιζαν την πρόσβαση σε βασικό λιμάνι εξαγωγής σιτηρών, έκλεισαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και άρχισαν να επηρεάζουν τη μεταφορά τροφίμων και καυσίμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments