Διεθνή

Ο Τραμπ και η επιμονή στη γοητεία της νοθείας  

Ο Τραμπ και η επιμονή στη γοητεία της νοθείας   

Πηγή Φωτογραφίας: cnn/usatoday

 Τώρα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει με το δάχτυλο  και απορρίπτει ως μη έγκυρη και αξιόπιστη την ταχυδρομική ψηφοφορία στην Πενσυλβάνια, η οποία είναι μια πολιτεία – κλειδί  των ενδιάμεσων εκλογών

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ενδιαφέρεται καθόλου να κρύψει τη γοητεία που του ασκεί η καταγγελία της νοθείας, αν και αυτή έχει αρχίσει να λαμβάνει επίμονα, σχεδόν εμμονικά χαρακτηριστικά. Δεν επιβεβαιώνεται από χειροπιαστές αποδείξεις, δεν τεκμηριώνεται από στέρεα στοιχεία και καταγγέλλεται η νοθεία προκειμένου για τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες επικρατεί.

Τώρα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει με το δάχτυλο  και απορρίπτει ως μη έγκυρη και αξιόπιστη την ταχυδρομική ψηφοφορία στην Πενσυλβάνια, η οποία είναι μια πολιτεία – κλειδί  των ενδιάμεσων εκλογών, ισχυριζόμενος ότι βλέπει στην εν λόγω ψηφοφορία σημάδια νοθείας.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο «Truth» του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου έδειξε πράγματι το δάχτυλο στην ταχυδρομική ψηφοφορία και μετέδωσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι οι αρχές της Πενσυλβάνια έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια σε ψηφοφόρους. η ταυτότητα των οποίων δεν « επαληθεύτηκε ».

Κατά τη διάρκεια αυτών των ενδιάμεσων εκλογών (=Midterms), που ισοδυναμούν με βουλευτικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Πενσυλβάνια έχει βασικό πολιτικό ρόλο. Το εκλογικό κλίμα είναι, επομένως, ιδιαίτερα οξυμμένο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ρίχνει λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί του Τζο Μπάιντεν δημιουργούν διαδικαστικά προβλήματα, γιατί γνωρίζουν ότι είναι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ διαβεβαίωνε ότι «οι μεγάλοι πατριώτες και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι τα παρακολουθούν όλα αυτά πολύ στενά».

 Από την πλευρά τους, ανώτατοι πολιτειακοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις κατηγορίες του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ την ήττα του έναντι του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, μιλώντας για  «απάτη» που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Βέβαια, ιστορικά προηγούμενα νόθευσης της λαϊκής βούλησης στις κάλπες έχουν υπάρξει, έχουν καταγραφεί. Διδάσκονται, δε, σε εγχειρίδια σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αφορούν ακόμη και φιλελεύθερες δημοκρατίες, το κύρος των οποίων επλήγη. Δεν διδάσκει κάποιος την καθήλωση στην  πολιτική αφέλεια. Δεν μονοπωλεί και κανείς όμως, όσο υψηλά και αν ίσταται, την πολιτική αμφιβολία και τη ριζική αμφισβήτηση του πολιτικού γίγνεσθαι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments