Αθλητισμός

Super League: Η ποδοσφαιρική κανονικότητα επαναφέρει τις γεμάτες εξέδρες

Super League: Η ποδοσφαιρική κανονικότητα επαναφέρει τις γεμάτες εξέδρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Ρεκόρ 12ετίας

Στεντόρεια φωνή… λαϊκής, μάτια να παίζουν δεξιά κι αριστερά μη τυχόν και πλακώσει κανένας ανεπιθύμητος και ατάκες ξεχασμένες στην λήθη του χρόνου, βγαλμένες από μία άλλη… ασπρόμαυρη εποχή: «Κερκίδα έχω, λέγετε».

Ήταν η εποχή που τα εισιτήρια -ειδικά σε ντέρμπι- ήταν πραγματικά «μαγικά χαρτάκια». Η εποχή που οι εξέδρες ήταν γεμάτες ακόμα και σε προπονήσεις ή οικογενειακά διπλά σύμφωνα με το sdna.gr

Τα στενάκια γύρω από την Ομόνοια ήταν ο μυστικός τόπος συνάντησης. Τους καταλάβαινες από την εμφάνιση. Καμπαρντίνες, τραγιάσκες, μαύρα γυαλιά, καλογυαλισμένα παπούτσια, σαν πράκτορες βγαλμένοι από κατασκοπευτική ταινία.

Οι μαυραγορίτες επί σειρά ετών έκαναν «χρυσές» δουλειές, πουλώντας σε πολλαπλάσια τιμή εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων, όταν ο κόσμος στην Ελλάδα κυριολεκτικά ζούσε και ανέπνεε για το ποδόσφαιρο.

Σταδιακά, το ενδιαφέρον ξεφούσκωσε, ο κόσμος στην εξέδρα αραίωσε, τα εισιτήρια έγιναν ηλεκτρονικά και η φυλή των «μαυραγοριτών» εξαφανίστηκε κι από την Ομόνοια κι από παντού.

Σίγουρα όμως; Οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο του επερχόμενου ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ξεπερνούν τις 100.000, είναι δεδομένο ότι το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής όλο και κάποιοι θα κατηφορίσουν προς την Ομόνοια, μπας και…

ΡΕΚΟΡ 12ΕΤΙΑΣ!

Μόνο που φαίνεται πως δεν μιλάμε για ένα τυχαίο περιστατικό που αφορά ένα και μόνο παιχνίδι. Εδώ φαίνεται πως υπάρχει μία τάση. Κάτι. Ο κόσμος αρχίζει και επιστρέφει στα γήπεδα. Η φάση αρχίζει να ξαναγίνεται γιορτή.

Ο μέσος όρος εισιτηρίων της φετινής Super League (7.129) αποτελεί ιστορικό ρεκόρ 12ετίας. Και να φανταστεί κανείς ότι στην εξίσωση δεν υπάρχει φέτος ΟΑΚΑ, όπου ένα ντέρμπι με 40-50-60 χιλιάδες εισιτήρια μπορούσε να μακιγιάρει τον μέσο όρο προς τα πάνω.

Μετά την σκοτεινή περίοδο της πανδημίας που με τα περιοριστικά μέτρα έριξε σε ιστορικά χαμηλά το γηπεδικό ενδιαφέρον και την προσέλευση, έχουμε ξαφνικά μία έκρηξη ενδιαφέροντος που είναι πραγματικά μία συνισταμένη πολυεπίπεδων συνθηκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments