Διεθνή

G7: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ρητορική οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας

G7: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ρητορική οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: APA.AZ

Εκτός από τη Γερμανία, ο όμιλος G7 περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία για περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία . Στο τελικό έγγραφο τους, καταδίκασαν ιδιαίτερα τις πυρηνικές απειλές του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

“Η ανεύθυνη ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά είναι απαράδεκτη. Οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα είχε σοβαρές συνέπειες”, ανέφεραν στην κοινή δηλωσή τους μετά τη συνάντηση των υπουργών πραγματοποιήθηκε στο Münster της Γερμανίας, η οποία ασκεί την προεδρία της G7 μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνάντησή τους, τα κράτη ανακοίνωσαν περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία . Η χώρα θα βοηθηθεί να προετοιμαστεί για το χειμώνα. Προκειμένου να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην επισκευή, την αποκατάσταση και την υπεράσπιση των κρίσιμων ενεργειακών και υδάτινων υποδομών της, οι G7 θέλουν να συντονιστούν καλύτερα στο μέλλον, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του Πούτιν, ενόψει χειμώνα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Εκτός από τη Γερμανία, ο όμιλος G7 περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. 

Στις συζητήσεις προστέθηκε την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Η G7 καταδικάζει από κοινού την πρόσφατη κλιμάκωση στη Ρωσία με επιθέσεις σε αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, όπως εγκαταστάσεις παροχής ενέργειας και νερού. Η Ρωσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον άμαχο πληθυσμό. Οι αδιάκριτες επιθέσεις συνιστούν εγκλήματα πολέμου.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments