Διεθνή

Τραμπ: Έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την προεδρία

Τραμπ: Έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg/cnn

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο και μιλά με έμπιστά του πρόσωπα για να ξεκαθαρίσει πιθανά σενάρια, καθώς θέλει να επωφεληθεί από τις αναμενόμενες νίκες των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ανέφεραν σήμερα τρεις σύμβουλοί του. Σύμφωνα με την Daily Mail η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης είναι η 14η του Νοέμβρη.

«Σαν την πεταλούδα που την τραβάει το φως, ο Τραμπ θα είναι υποψήφιος το 2024», είπε ένας από αυτούς τους συμβούλους, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του. «Πιστεύω ότι θέλει να κατέβει στις εκλογές και ανακοινώνοντάς το πριν από τη Γιορτή των Ευχαριστιών θα του δώσει πλεονέκτημα έναντι των (πολιτικών) αντιπάλων του και το καταλαβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

Μια πηγή που έχει γνώση των σχεδίων του Τραμπ είπε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει ότι ξεκινά εκστρατεία για την επανεκλογή του μετά τις εκλογές της Τρίτης και επικοινωνεί με στελέχη που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις αλλά και ουδέτεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν οι Ρεπουμπλικάνοι να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ενώ έχουν και μια ευκαιρία να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη νομοθετική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments