ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Τερτίπι το καλάθι του νοικοκυριού αντί της μείωσης του ΦΠΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην υπόθεση Πάτση, το καλάθι του νοικοκυριού, τα ενεργειακά και την ακρίβεια καθώς και για τις παρακολουθήσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση Πάτση, το καλάθι του νοικοκυριού, τα ενεργειακά και την ακρίβεια καθώς και για τις παρακολουθήσεις. 

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Για τη διαγραφή Πάτση

“Αποφλοιώνεται ο πυρήνας μιας κυρίαρχης λογικής που διακατέχει και διαπερνά την αντίληψη αυτό που λέμε πολιτική οικογένεια των Μητσοτάκηδων , είναι μια αντίληψη που θεωρεί ότι το κράτος είναι ιδιοκτησία. Θα δούμε πάρα πολλά πράγματα από αυτή την ιστορία γιατί πλέον θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν παρότι συνδέονται με το δημόσιο με διάφορους τρόπους παράλληλα την ίδια στιγμή να δημιουργούν εταιρείες και να αρπάζουν από το δημόσιο κορβανά χρήματα, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, την ίδια στιγμή που η κοινωνία σφαδάζει από τον περιορισμό της αγοραστικής δύναμης που έχει το κάθε νοικοκυριό” υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Για το καλάθι του νοικοκυριού

“Αγγίζει τη στοιχειώδη αιδώ στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Είναι γνωστή για άλλη μια φορά η αντίληψη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι ας πούμε σήμερα αυτό, ας περάσει η σημερινή ημέρα και βλέπουμε τι θα γίνει την επόμενη. Για ποιο καλάθι νοικοκυριού μπορούμε να μιλάμε όταν ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καμία μείωση, ότι περιέχεται στο καλάθι είναι μια ταξική αντίληψη και επιβολή εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας. Είναι προσβολή της κοινωνίας, αντί να μειώσουν το ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντων, να μειώσουν το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορεί έστω σε ένα όριο και κάτω να υπάρξει μια μείωση του ΦΠΑ και έρχονται τώρα με διάφορα τέτοια τερτίπια και με ένα αδύνατο, ανίκανο, ανήμπορο ελεγκτικό μηχανισμό να μας πουν ότι θα δείτε σε πολύ λίγες ημέρες πως θα αποφλοιωθεί αυτή η κατάσταση και πως θα αποτυπωθεί ο εμπαιγμός. Ειλικρινά θα ήθελα να συγχαρώ τα Ινστιτούτα Καταναλωτών που προειδοποιούσαν ότι αυτό το εγχείρημα είναι μια φρούδα ελπίδα που καλλιεργούν στο κόσμο και που θα αποδειχθεί ότι δεν έχει να δώσει τίποτα επί της ουσίας…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο pagenews.gr: Για το χειμώνα που έρχεται και τα ενεργειακά

“Σε αυτά τα ζητήματα έχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές και εντός της Βουλής και εκτός. Όταν αυτή τη στιγμή βλέπουμε συνεχώς να έχουμε μειώσεις στο φυσικό αέριο, αλλά ο κόσμος να έχει πληρώσει τη ΔΕΗ και οι πάροχοι οι υπόλοιποι, τον Οκτώβριο έχουν κερδίσει 500 εκατομμύρια και η κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθεί ένα δρόμο να υποτίθεται τους φορολογεί και να τους επιστρέφει ο τελικός διαμέσου της επιδότησης του πολίτη, ο τελικός αποδέκτης είναι αυτός που κερδίζει, κερδοσκοπεί, είναι οι πάροχοι και η ΔΕΗ. Όλα αυτά δείχνουν τη λογική που έχει η κυβέρνηση απέναντι σε αυτά τα ζητήματα. Είμαστε η πιο ακριβή χώρα, δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα.