Ελλάδα

Κακοκαιρία «EVA»: Έφτασε στο Ιόνιο

Κακοκαιρία «EVA»: Έφτασε στο Ιόνιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι Αρχές βρίσκονται σε μέγιστο συναγερμό

Οι Αρχές βρίσκονται σε μέγιστο συναγερμό, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή (5/11) τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Ήδη από νωρίς το Σάββατο, έχει επιβληθεί απαγορευτικό απόπλου για ανοικτού τύπου πλοία από και προς την Κέρκυρα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στην Ηγουμενίτσα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Η Ζάκυνθος από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκεται στη δίνη της κακοκαιρίας, που πλήττει το νησί με ισχυρούς ανέμους και πυκνές βροχοπτώσεις. Στο Ρίο το απόγευμα του Σαββάτου έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, ενώ ο ουρανός είχε καλυφθεί με πυκνά μαύρα σύννεφα.

Η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα και νέο δελτίο με το οποίο προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ ενδεικτική της σφοδρότητας με την οποία θα πλήξει η EVA περιοχές της Ελλάδας, είναι η ανακοίνωση του meteo, στην οποία αναφέρεται ότι το μέτωπο καταιγίδων της κακοκαιρίας έχει μήκος 900 χιλιόμετρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες και η μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σύμφωνα με νεότερη Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία εκτός από το Ιόνιο επηρεάζει και την Ήπειρο, επηρεάζει και τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας EVA ενώ η ΓΓΠΠ έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, την Ήπειρο, το Νότιο Ιόνιο και τη Μεσσηνία καλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Το ίδιο μήνυμα έχει ήδη σταλεί στους κατοίκους του βόρειου Ιουνίου και της περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments