Διεθνή

Wagner: Άνοιξε πολυτελή γραφεία στην Αγία Πετρούπολη

Wagner: Άνοιξε πολυτελή γραφεία στην Αγία Πετρούπολη
Το άνοιγμα είναι το τελευταίο βήμα του ιδιοκτήτη ιδιωτικής πολιτοφυλακής Yevgeny Prigozhin για να αναλάβει έναν πιο δημόσιο ρόλο στη διαμόρφωση της αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας

Ο όμιλος Wagner της Ρωσίας –η κάποτε μυστική ιδιωτική πολιτοφυλακή που ελέγχεται από τον Γεβγένι Πριγκόζιν– άνοιξε ένα κέντρο στρατιωτικής τεχνολογίας στην Αγία Πετρούπολη, στην τελευταία κίνηση του συμμάχου του Πούτιν που επέκρινε την κορυφαία ομάδα Άμυνας του Κρεμλίνου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το άνοιγμα του «Κέντρου Βάγκνερ» την Παρασκευή θεωρείται ως ένα ακόμη βήμα από τον Πριγκόζιν για να δημοσιοποιήσει τα στρατιωτικά του διαπιστευτήρια και να αναλάβει έναν πιο δημόσιο ρόλο στη διαμόρφωση της αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας.

Ακολουθούν πολλά βήματα για την ενίσχυση του δημόσιου προφίλ του τις τελευταίες εβδομάδες, σε αντίθεση με τα χρόνια που πέρασε ο επιχειρηματίας λειτουργώντας στη σκιά και αρνούμενος ότι ήταν πίσω από την ομάδα των μισθοφόρων, η οποία στηρίζει τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Τα εγκαίνια του μεγάλου κτιρίου γραφείων από χάλυβα και γυαλί παρακολούθησαν ένας συνδυασμός βετεράνων με στρατιωτικές στολές και νέους επαγγελματίες της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Ένα φορτηγό ήταν παρκαρισμένο έξω με το σύμβολο Z που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν έχει κάνει μια σειρά από ειλικρινείς παρεμβάσεις σχετικά με τις οπισθοδρομήσεις της Ρωσίας κατά τη διάρκεια αυτού που αποκαλεί την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, συμμαχώντας με τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ γελοιοποιώντας την απόδοση των Ρώσων στρατηγών.

Ο Πριγκόζιν, γνωστός ως «σεφ του Πούτιν» επειδή η επιχείρηση τροφοδοσίας του φιλοξενούσε δείπνα στα οποία παρευρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, επιβεβαίωσε δημόσια για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι ήταν ο ιδρυτής της Wagner.

Η Βάγκνερ ιδρύθηκε το 2014 για να υποστηρίξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μετά από χρόνια που καλύπτονται από μυστικότητα, έχει αναλάβει ολοένα και πιο δημόσιο ρόλο στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πριγκοζίν έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επισκέψεις σε όλο το εκτεταμένο σωφρονιστικό σύστημα της Ρωσίας, επιδιώκοντας να στρατολογήσει κρατούμενους σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις ελλείψεις προσωπικού της χώρας στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Η Βάγκνερ έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία , τη Συρία, τη Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν και τη Μοζαμβίκη. Ο φερόμενος ως συνιδρυτής της ομάδας, Ντμίτρι Ούτκιν, έχει συνδεθεί με την ακροδεξιά και πιστεύεται ότι ονόμασε την ομάδα από τον αγαπημένο συνθέτη του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους συνιδιοκτήτες για τον ρόλο τους στο Wagner.

Ωστόσο ο Πριγκόζιν δεν εμφανίστηκε στα εγκαίνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments