Ελλάδα

Απεργία 9/11 – “Παραλύει” η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Ποιοι συμμετέχουν

Απεργία 9/11 – “Παραλύει” η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Ποιοι συμμετέχουν
Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια

Ημέρα γενικής απεργίας η σημερινή και πολλοί θα πρέπει να “οπλιστούν” με υπομονή, καθώς η ακινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την απόφαση να κηρυχθούν οι στάσεις εργασίας παράνομες, προκάλεσε την προκήρυξη καθολικής απεργίας – υπό την ομπρέλα της ΓΣΕΕ – από τα συνδικάτων των εργαζομένων. Παράλληλα, στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια.

Ποια Μέσα Μεταφοράς κυκλοφορούν και ποια όχι

ΔΕΝ θα κυκλοφορήσουν όλη την ημέρα Λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2&3), καθώς και τα τρόλεϊ, καθώς δεν πρόλαβε να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00. Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.

Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο. Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο

Εξαιτίας της απεργίας στα μέσα μεταφοράς δεν θα λειτουργήσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας  και τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Στις υπόλοιπες συγκοινωνίες

Στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο (τρένο – προαστιακός σιδηρόδρομος). Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00.

Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και η Olympic Air που έχουν ανακοινωθεί.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η διοίκηση της ΠΝΟ με τη σειρά της αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, και θα πάρουν μέρος τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Επιπλέον, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν υπηρεσίες του δημοσίου, εφορίες, σχολεία, πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμοι, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments