Διεθνή

Γκουτέρες: Η γκάφα του επικεφαλής του ΟΗΕ στην COP27 – Τι συνέβη

Γκουτέρες: Η γκάφα του επικεφαλής του ΟΗΕ στην COP27 – Τι συνέβη

Πηγή Φωτογραφίας: thetimesofisrael

Στην κύρια αίθουσα της ολομέλειας του συνεδρίου του Σαρμ ελ Σέιχ την Τετάρτη, ο Γκουτέρες επρόκειτο να δώσει την εναρκτήρια ομιλία σε μια συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ για την παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα

Ένα απρόοπτο συνόδευσε την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες  στη διάσκεψη για το κλίμα COP27 , όταν ξεκίνησε διαβάζοντας τον λάθος λόγο, πριν το αντιληφθεί και το διορθώσει, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Στην κύρια αίθουσα της ολομέλειας του συνεδρίου του Σαρμ ελ Σέιχ την Τετάρτη, ο Γκουτέρες επρόκειτο να δώσει την εναρκτήρια ομιλία σε μια συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ για την παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα.

“Ο κόσμος χάνει τον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση, αλλά είμαι αισιόδοξος εξαιτίας σας. Ήσασταν αμείλικτοι στο να ζητάτε να λογοδοτούν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων”, ξεκίνησε ο Γκουτέρες πριν σταματήσει σε κατάσταση σύγχυσης και ψάχνοντας τα χαρτιά της ομιλίας τους.

Γελώντας μόνος του είπε: «Νομίζω ότι μου δόθηκε λάθος ομιλία».

Οι σύνεδροι που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα ξέσπασαν σε γέλια και χειροκροτήματα, έως ότου του παραδόθηκε το σωστό έγγραφο.

Ο Γκουτέρες εξήγησε ότι αμέσως μετά επρόκειτο να απευθυνθεί σε μια ομάδα νέων και κατά λάθος είχε αρχίσει να διαβάζει την ομιλία του προς εκείνους.

«Υπήρξε μια μικρή σύγχυση, ζητώ συγγνώμη», είπε ξεκινώντας με τη σωστή ομιλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments