Διεθνή

Ρωσία: δικαιολογημένα απογοήτευση από τις αμερικανικές εκλογές

Ρωσία: δικαιολογημένα απογοήτευση από τις αμερικανικές εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: nikkeiAsia/pixabay/bssnews

«Αυτές οι εκλογές, βασικά, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Οι σχέσεις μας είναι κακές προς το παρόν και θα παραμείνουν έτσι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον θα παραμείνουν «κακές» ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τετάρτη η ρωσική προεδρία, εν μέσω κρίσης που συνδέεται με τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Αυτές οι εκλογές, βασικά, δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Οι σχέσεις μας είναι κακές προς το παρόν και θα παραμείνουν έτσι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές, αλλά από την άλλη, νομίζω ότι δεν κάνω λάθος λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τη σημασία τους για το μέλλον των διμερών μας σχέσεων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Τα τελευταία χρόνια, το Κρεμλίνο έχει κατηγορηθεί ότι ενθαρρύνει την παρέμβαση στις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως μέσω εκστρατειών επιρροής στα κοινωνικά δίκτυα. «Είμαστε τόσο συνηθισμένοι (σ.σ.: σε ​​αυτές τις κατηγορίες) που δεν τους δίνουμε καν σημασία πια», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ήταν πιο συμφιλιωτικός απέναντι στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Τζο Μπάιντεν. Οι Ρώσοι επιχειρούν να συσκοτίσουν την απογοήτευσή τους από την εκλογική εξέλιξη στην Αμερική. Εάν  ο Τραμπ είχε ενισχυθεί αποφασιστικά, θα πίεζε προς την εξεύρεση  διόδων επικοινωνίας και συνεννόησης με το Κρεμλίνο. Δεν κρύβει ότι είναι εναντίον των δυτικών κυρώσεων τις οποίες βρίσκει «ανόητες», ακόμη και μετά από οκτώ μήνες συνεχών επιθέσεων και θηριωδιών των ρωσικών στρατευμάτων.

Η πολιτική και θεσμική θέση του Τζο Μπάιντεν δεν απειλείται από κλυδωνισμούς. Κατά συνέπεια, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανάκλησης των δυτικών κυρώσεων και της έναρξης διαπραγματευτικών συνομιλιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments