Διεθνή

Τουρκία: Δεν μπορείτε να πάτε 12 μίλια νότια της Κρήτης, γιατί η Γαύδος είναι τουρκική

Τουρκία: Δεν μπορείτε να πάτε 12 μίλια νότια της Κρήτης, γιατί η Γαύδος είναι τουρκική

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Την πιθανότητα να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια νότια της Κρήτης συζητούν Τούρκοι αναλυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο υψηλής τηλεθέασης CNNTURK

Την πιθανότητα να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια νότια της Κρήτης συζητούν Τούρκοι αναλυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο υψηλής τηλεθέασης CNNTURK, εκτοξεύοντας απειλές, τις οποίες χρησιμοποιούν διαρκώς οι αξιωματούχοι της Τουρκίας και πρώτος απ’ όλους ο πρόεδρός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Με τα 12 μίλια ιδιαίτερα στα νότια της Κρήτης, δηλαδή αυτό είναι κάτι που ήδη το λένε, υποστηρίζουν πως “και τι θα γίνει με τα 12 μίλια στα δυτικά και στα νότια”;», έθεσε το ερώτημα ο γνωστός απόστρατος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς.

«Όχι, δεν γίνεται, διότι η Γαύδος που βρίσκεται εδώ είναι δικό μας νησί. Με βάση τις συμφωνίες είναι δικό μας νησί. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν καλά», απάντησε ο ίδιος.

«Ερχόμαστε και ξεκινάμε τις έρευνες»

Όσον αφορά το ίδιο θέμα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ, μιλώντας και αυτός στο CNNTURK, υποστήριξε ότι «αυτό το θέμα με την επέκταση των 12 μιλίων στην Κρήτη θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της Ελλάδας προς την Τουρκία. Και θα είναι βαρύ το αντίτιμο γι’ αυτό. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία».

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ακούγεται να δηλώνει πως «η Ελλάδα πιέζει έντονα και λέει “η Λιβύη να κάνει συμφωνία με μας”. Εκείνο το θέμα πρέπει να το δούμε άμεσα. Τι θα κάνουμε;

Πιθανότατα θα δούμε τους όρους με τη συμφωνία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άμεσα θα στείλουμε εκεί τα γεωτρύπανά μας. Αν πράγματι οι ΗΠΑ χάνουν την ισορροπία και πιέσουν την κυβέρνηση της Λιβύης για να συμφωνήσει με την Ελλάδα, η απάντηση της Τουρκίας θα είναι ξεκάθαρη.

Εμείς συμφωνήσαμε νωρίτερα μαζί τους και θα πούμε “ερχόμαστε και ξεκινάμε τις έρευνες”».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments