Διεθνή

Ινδονησία: Ο Πούτιν δεν θα πάει στην G20 – Στη θέση του ο Λαβρόφ

Ινδονησία: Ο Πούτιν δεν θα πάει στην G20 – Στη θέση του ο Λαβρόφ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ως οικοδέσποινα χώρα της G20, η Ινδονησία αντιστάθηκε στις πιέσεις από τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία να αποσύρει την πρόσκλησή της στον Πούτιν από τη σύνοδο των ηγετών

 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί σε συγκέντρωση ηγετών από τα έθνη της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπαλί την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και στη θέση του θα βρεθεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ως οικοδέσποινα χώρα της G20, η Ινδονησία αντιστάθηκε στις πιέσεις από τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία να αποσύρει την πρόσκλησή της στον Πούτιν από τη σύνοδο των ηγετών και να εκδιώξει τη Ρωσία από την ομάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν έχει την εξουσία να το πράξει χωρίς συναίνεση μεταξύ των μελών.

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo σε συνέντευξή του στους Financial Times είπε ότι η Ρωσία είναι ευπρόσδεκτη στη σύνοδο κορυφής, η οποία φοβάται ότι θα επισκιαζόταν από μια «πολύ ανησυχητική» αύξηση των διεθνών εντάσεων.

“Το G20 δεν προορίζεται να είναι ένα πολιτικό φόρουμ. Έχει σκοπό να αφορά στην οικονομία και την ανάπτυξη”, φέρεται να είπε.

Η Ινδονησία έχει επίσης προσκαλέσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είπε ότι δεν θα συμμετάσχει εάν παραστεί ο Πούτιν, οπότε μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να δώσει το “παρών”.

Διάφοροι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες πρόκειται να παραστούν στη σύνοδο κορυφής που ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments