ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θανάσης Γλαβίνας
Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Θανάσης Γλαβίνας στο pagenews.gr: Η υπόθεση των υποκλοπών υποβαθμίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Θανάσης Γλαβίνας αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Θανάσης Γλαβίνας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

“Όταν όλο αυτό το σκάνδαλο, η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων και των υποκλοπών ξεκίνησε εκεί περίπου τα τέλη Ιουλίου, όταν  με δικές μας ενέργειες γιατί υπάρχει και μία σχετική παρανόηση ότι ο πρωθυπουργός επεδίωξε διαλεύκανση της υπόθεσης, όχι είναι ακριβώς το αντίθετο. Το ΠΑΣΟΚ μέσω της επίσημης επιβεβαίωσης από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο της παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και στη συνέχεια των ενεργειών μας όταν και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ο κ. Ράμμος, η Ανεξάρτητη Αρχή  επιβεβαίωσε ότι πράγματι είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλα αυτά ξεκίνησαν από τη δική μας σπουδή, από τη δική μας θέληση να αναδείξουμε το ζήτημα, να δούμε τι ακριβώς συνέβη σε ένα σκάνδαλο το οποίο εξελίσσεται  μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας διάφορες καταγγελίες προς το παρόν, εμείς μένουμε στην καταγγελία προς το παρόν γιατί η μόνη επιβεβαιωμένη παρακολούθηση από την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από την ΕΥΠ είναι αυτό της παρακολούθησης και της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη. Ξεκινήσαμε λοιπόν όλες τις θεσμικές διαδικασίες πήγαμε καταρχήν στη δικαιοσύνη άμεσα και κινήσαμε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δυστυχώς προς μεγάλη απογοήτευση μας και δυστυχώς γιατί αυτό ήταν εις βάρος και της ίδιας της δημοκρατίας του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έβγαλαν κάποιο συμπέρασμα. Γιατί δεν έβγαλαν;” σημείωσε ο κ. Γλαβίνας. 

“Γιατί όταν ξεκινήσαμε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες το καλοκαίρι κάποιοι από την κυβέρνηση γελούσε μαζί μας κάποιοι μας λέγανε ότι δεν υπάρχει τίποτα και κάποιοι μας λέγανε ότι είμαστε τρελοί και δημιουργούμε πολιτικό θέμα γιατί τάχα το ΠΑΣΟΚ δεν πηγαίνει καλά. Δυστυχώς όμως δυστυχώς για τη δημοκρατία επιβεβαιώνω γιατί εμείς δεν θα θέλαμε απλά να κερδίσουν πολιτικά οφέλη από μία τέτοια υπόθεση η οποία δυστυχώς υποβαθμίζει συνολικά την ποιότητα της δημοκρατίας μας και το πολιτικό σύστημα, επιβεβαιωνόμαστε και ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαιώνω ότι έλεγε την αλήθεια ότι κάτι συμβαίνει λοιπόν σε αυτή την πρόταση και πρέπει να το διαλεκάνουμε..” υπογράμμισε.